Je bent er een lange tijd mee bezig geweest. Maar het gaat nu dan toch echt gebeuren. Je hebt een nieuwe woning kunnen aanschaffen én je oude woning kunnen verkopen. Nu is het dus tijd om te beginnen met de verhuizing. Maar waar moet je eigenlijk beginnen? En wat komt er allemaal bij kijken? De aanpak van de verhuizing is uiteraard volledig afhankelijk van de situatie. Waar ga je naartoe verhuizen? Is dit in dezelfde gemeente? Of is dit in een ander land of een andere stad? Bij elke verhuizing komen weer andere benodigdheden kijken. En niet elke verhuizing is even groot als de ander. Iemand die op zichzelf woont in een eenpersoonswoning en verhuist naar een appartement zal minder artikelen hebben om te verhuizen dan een jong gezin met drie kinderen die breder gaan wonen. Het is dus voor iedereen verschillend wat er komt kijken bij de verhuizing. Maar één ding zal hetzelfde blijven, iedereen moet zich goed voorbereiden op de verhuizing. Als je verwacht dat het allemaal wel op je af komt waaien, dan heb je dat goed mis. Lees hier meer tips over het verhuizen naar een andere stad en wat daarbij komt kijken.

Waar moet je op letten bij de verhuizing?

Een verhuizing naar een andere stad, wat komt daar eigenlijk bij kijken? En is dit echt zoveel lastiger dan een verhuizing naar een paar straten verder? Of hoef je alleen maar verder te reizen? Een goede verhuizing zit hem in de voorbereiding. Veel mensen kijken op naar hun verhuizing, omdat dit vaak veel tijd en moeite kost en vooral ook veel stress oplevert. Een goede voorbereiding is het halve werk! Dit geldt ook voor je verhuizing. Zorg ervoor dat je voor de verhuizing over genoeg verhuisdozen beschikt. Dat je genoeg mankracht hebt ingeschakeld en wanneer dat nodig is je gebruik kunt maken van verhuisapparatuur om zware artikelen te verplaatsen en in te laden. Wat je absoluut ook niet moet vergeten is dat jouw papierwerk in orde is. Vaak wordt vergeten dat wanneer je naar een andere stad of gemeente verhuist, je dit dan ook bij de gemeente moet aangeven. Vergeet ook niet om de postadressen bij belangrijke belanghebbende te veranderen zoals je verzekeraar, de belastingdienst en/of je bank. Je wilt tenslotte geen belangrijke post mislopen. Om je een duwtje in de juiste richting in te geven zijn er drie concrete tips opgesteld waar je absoluut op moet letten bij een verhuizing naar Den Haag of een andere grote stad. Hier komen ze.

Tip 1: Begin op tijd, maak een checklist en maak een planning

De voorbereiding is het halve werk. Dit geldt absoluut ook voor een verhuizing. Er komt veel kijken bij een verhuizing naar een andere stad en je kunt snel dingetjes over het hoofd gaan zien. Maak daarom gebruik van een checklist en een planning. Je bent deels afhankelijk van je checklist, met name als het om een grote verhuizing gaat. Je zet daarbij alles wat belangrijk is op een rijtje. Van papierwerk tot het schoonmaken van de woning wanneer hij leeg staat. Zodra je checklist compleet is weet je wat er moet gebeuren. Vervolgens maak je hier dus een planning voor. Let op! Begin op tijd en plan alles ruim in. Er zullen ongetwijfeld dingen die je vergeten bent op je pad komen of andere belangrijke taken die tijd kosten. Zorg er dus voor dat je ruimschoots op tijd begint,zodat je later niet in tijdnood komt. Dit scheelt een hoop ellende en stress.

Tip 2: Maak gebruik van verhuisdozen, verhuisapparatuur en genoeg mankracht

Onze tip aan de enthousiaste verhuizer is: overschat de verhuizing niet. Denk niet dat je het in je eentje wel zult redden. Er zullen altijd obstakels komen en het kan altijd zwaarder zijn dan het lijkt. Daarnaast zullen vrienden en familie ook bijna nooit te beroerd zijn om te helpen. Wanneer ze tijd hebben zullen de meesten er voor openstaan om een handje te helpen. Maak hier ook gebruik van. Hetzelfde geldt voor verhuizingsapparatuur. Zorg dat je genoeg verhuisdozen huurt en wanneer dat ook nodig is gebruikmaakt van een lift. Het sjouwen van een bankstel over een trap kan best gevaarlijk zijn, let hier dus ook mee op!

Tip 3: Schakel een verhuisbedrijf in!

Wees vooral niet te beroerd om een verhuisbedrijf met ervaring in te schakelen. Een alternatief voor het volledig in eigen handen nemen van de verhuizing is een verhuisbedrijf inzetten. Op deze manier geef je het zware werk en de voorbereiding uit handen en verminder je de stress! Zij beschikken al over de ervaring én de juiste apparatuur. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is jezelf klaar maken om tot je nieuwe woning toe te treden, zo simpel kan het zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *