Je bent trots op de gevel van je bedrijf. Toch word je steeds weer onaangenaam verrast als er graffiti op gespoten is, en je bedrijfspand of woning ontsierd wordt door spuitwerk van vandalen. Ook maken graffitispuiters helaas steeds vaker gebruik van verf die moeilijk te verwijderen is. Heb je hier regelmatig mee te maken, dan heb je een schoonmaakbedrijf nodig dat gespecialiseerde schoonmaak verzorgt en graffiti verwijdert. Waar kun je op letten bij je keuze voor een goed schoonmaakbedrijf dat bovendien een verantwoorde schoonmaakwijze heeft?

Graffiti snel weg laten halen

Graffiti verwijderen kun je het beste zo snel mogelijk laten doen. Spuitwerk dat minder dan een week oud is kan namelijk volledig verwijderd worden met hete stoom. Eventuele donkere schaduwen die achterblijven krijgen een nabehandeling, zodat je ook daar geen last van hebt. Gaat het om graffiti die is ingetrokken, dan is zandstralen meestal een goede oplossing. Er wordt dan – uiteraard in overleg met de eigenaar – een laagje van de muur af gespoten door zand onder hoge druk te spuiten. Heb je panden in Amsterdam of omgeving, dan kan je hiervoor een schoonmaakbedrijf in Amsterdam inschakelen dat het behandelen van graffiti in het dienstenpakket heeft zitten.

Duurzaam graffiti schoonmaken

Vroeger gebruikten schoonmaakbedrijven regelmatig milieubelastende schoonmaakmiddelen met chemicaliën. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer professionele schoonmaakbedrijven die duurzaam werken. Zoek je een schoonmaakbedrijf in Amsterdam Zuidoost dat op verantwoorde wijze je graffiti kan verwijderen, dan kan je kijken naar bedrijven die de mogelijkheid bieden voor een abonnement. Je betaalt dan een jaarlijks bedrag, waarvoor je onbeperkt gebruik kan maken van de graffitiverwijderingsservice. Als je vaak last hebt van graffiti, dan is het ook een goed idee om een anti-graffiti coating aan te laten brengen. De verf krijgt dan geen kans om zich aan de muur te hechten en kan met een lichte reinigingsbeurt weggehaald worden.

Gecertificeerd schoonmaakbedrijf kiezen

Een schoon en representatief pand is belangrijk voor de uitstraling van je bedrijf of woonhuis. Wil je graag genieten van een schoonmaakbedrijf in Amsterdam of een schoonmaakbedrijf in Amsterdam Zuidoost dat een goede service biedt en werkt met respect voor mens en milieu? Dan kan je het beste kiezen voor een gecertificeerd bedrijf, met personeel dat goed is opgeleid en beschikt over een VCA-certificaat. Zo weet je zeker dat er veilig en verantwoord wordt schoongemaakt, zonder dat personeel of de natuur schade oplopen door agressieve schoonmaakmiddelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *