De winter is al over de helft, en dat betekent dat we bijna weer kunnen gaan genieten van het zonnetje en een lekker temperatuurtje buiten in onze tuin. Met de lente voor de deur is het dan ook een goed moment om de tuin klaar te gaan maken voor het fijne buitenseizoen. Hou jij van een tropische vakantie en zou jij graag dit gevoel naar jouw tuin willen brengen? In dit artikel lees jij meer over hoe jij dit fijne vakantiegevoel in jouw tuin kunt creëren.

Exotische planten

Wanneer jij op vakantie bent in een heerlijk warm land, zal je natuurlijk opvallen dat de vegetatie hier compleet anders is dan wat er in ons koude kikkerlandje groeit. Tropische planten zijn zo automatisch gekoppeld aan een heerlijk vakantiegevoel, en deze kun jij ook in jouw tuin planten. Ook al is het klimaat in ons land zeer verschillend dan het klimaat dat in het warme Spanje heerst, zijn er toch planten die een exotisch uiterlijk hebben en in ons land kunnen overleven. Zo kun je bamboe in jouw tuin planten, en kun jij met de Musa Basjoo, ook wel de bananenboom, jouw tuin een exotisch tintje geven. Ook zullen de boomvaren, de Yucca en andere palmsoorten het hele jaar in jouw tuin kunnen overleven. Met planten kun jij jouw tuin dus echt een exotisch gevoel geven.

De juiste ondergrond

Een ander belangrijk element, is de ondergrond van de tuin. Een tuin met simpele stoeptegels, is vaak typisch Nederlands en zal jou dan ook niet snel een exotisch vakantiegevoel geven. Denk er dus aan om de grond van jouw tuin aan te passen voor een ultiem vakantiegevoel. Natuurlijke materialen zullen jouw tuin een natuurlijk uiterlijk geven. Denk bijvoorbeeld aan een terras gemaakt van houten planken. Ook zullen houtsnippers op de grond bijdragen aan het natuurlijke en exotische uiterlijk van je tuin. Gras past daarnaast ook goed in een exotische tuin. Verder, wanneer je ruimte in jouw tuin hebt, kun je ook een leuke vijver aanleggen.

De juiste accessoires

Verder kun jij met de juiste tuinaccessoires jouw tuin omtoveren tot een exotisch oord. Zo zou jij bijvoorbeeld een heerlijke hangmat in je tuin kunnen ophangen. De hangmat is niet alleen praktisch, maar brengt ook een vakantiegevoel naar jouw tuin. Ook kan een loungeset in je tuin niet ontbreken. Hier kun je heerlijk ontspannen en tegelijkertijd genieten van het (tropische) zonnetje in jouw tuin. Jouw zithoek kun je verder versieren door bijvoorbeeld een speciaal vloerkleed voor in de tuin neer te leggen.

Een tropisch gevoel in Nederland? Dat is dus zeker mogelijk! Met de juiste planten, en de juiste ondergrond in jouw tuin, kun jij het warme gevoel dat het Middellandse Zeegebied geeft, naar jouw tuin brengen. Met fijne tuinbanken en een gezellig kleedje in de tuin, kun jij loungen zoals jij dat in Spanje doet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *