De voordeur van je huis is over het algemeen de plek waar bezoek naar binnen komt. Daarom is het wel zo prettig om wat aandacht te schenken. Planten, bloemen en andere decoraties zorgen voor een gezellige sfeer. En wat dacht je van een naambordje voor naast de voordeur?

Zo’n bordje maakt de entree net iets persoonlijker, waardoor mensen een warm welkom ervaren wanneer ze bij je op visite gaan. Zoals bij alles dat je kunt kiezen voor in en buiten je huis zijn er veel verschillende soorten naambordjes te koop. Waar moet je zoal op letten bij het kiezen van een naambordje voor naast de voordeur? We zochten het voor je uit in dit artikel.

Waarom moet je kiezen voor een naambordje bij de deur?

Misschien vraag je je toch nog af wat het belang is van een naambordje bij je voordeur. Het kan bijvoorbeeld zomaar het geval zijn dat je het geen prettig idee vindt dat iedere voorbijganger weet hoe je heet. Naast het aanbrengen van een persoonlijke sfeer en zo een warm welkom zijn er nog genoeg redenen om te kiezen voor een naambordje. Bestel je bijvoorbeeld regelmatig pakketjes of krijg je veel post? In dat geval is een bordje met je naam erop ideaal voor de post- en pakketbezorger. Zo weet hij of zij zeker dat het pakket of de brief bij jou bezorgd moet worden.

Ook kan het fijn zijn voor vrienden en familieleden die niet vaak op bezoek komen om een naambordje te hebben. Het maakt namelijk niet uit of je in de stad of in een dorp woont; verwarring omtrent waar je precies woont of welk huisnummer het ook alweer was, kan altijd ontstaan. Met een naambordje is dat verleden tijd. Tot slot geeft het je buren een fijn gevoel wanneer mensen in de buurt een naambordje hebben hangen. Zij weten zo in ieder geval een beetje wie er in de buurt wonen. Hieronder lees je een paar tips die je mee kunt nemen in je zoektocht naar het perfecte naambordje voor naast de voordeur.

1. Kies voor een passend materiaal voor het naambordje

Waar je in ieder geval naar moet kijken, is het materiaal van het naambordje. Naast je persoonlijke smaak zijn de weersomstandigheden iets waar je rekening mee moet houden. Kies je bijvoorbeeld voor een houten naambordje dan is het verstandig om zo’n bordje op een plek te plaatsen die overdekt is. Hout blijft namelijk niet zo mooi wanneer het in de regen of de zon hangt, een van de (weinige) nadelen van de zon.

In dat geval kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor een naambordje van steen, RVS, plexiglas of kunststof. Kijk bij je keuze goed naar welk materiaal goed bij het huis past. Zo kun je het naambordje qua kleur en materiaal een beetje afstemmen op de kleur en het materiaal van de muur waarop het bordje komt te hangen. Van sommige materialen kun je zelf kiezen voor welke kleur je gaat.

2. Naambordje met of zonder huisnummer erop gedrukt

Weet je eenmaal voor welk materiaal je wil gaan, dan is het zaak om na te denken over wat je zoal op het naambordje wil hebben staan. Een naambordje is over het algemeen bedoeld voor je achternaam of de namen van de familieleden. Daarnaast zien we dat mensen vaak kiezen voor het toevoegen van huisnummers om zo duidelijk te maken op welk nummer ze wonen. Dit hoeft natuurlijk niet, maar kan wel handig zijn. De reden dat je daarover na moet denken, is omdat je niet weet hoe lang je in dit huis blijft wonen.

Ga je bijvoorbeeld over een jaar verhuizen, dan kun je het bordje niet nog eens gebruiken (tenzij je natuurlijk op exact hetzelfde huisnummer gaat wonen, maar die kans is heel klein). Weet je zeker dat je hier de komende jaren sowieso blijft wonen? In dat geval is het toevoegen van een huisnummer op het naambordje een prima idee. Weet je het nog niet zeker? Kies dan voor een los huisnummer bij het naambordje.

3. Andere details of foto afdrukken op naambordje naast de voordeur

Tot slot heb je nog de keuze om een foto of een afbeelding op je naambordje te laten drukken. Hoewel we het niet vaak zien dat mensen foto’s van zichzelf op een naambordje laten maken, is dit dus zeker mogelijk. Men kiest in de meeste gevallen liever voor een afbeelding of detail van een plant of een bloem of iets anders dat bij de familie past. De afbeelding van een hond of poes is bijvoorbeeld ook een idee als je huisdieren hebt.

Het is goed om te weten dat je in zo’n geval het beste kunt gaan voor een naambordje van aluminium, plexiglas of RVS. Deze bordjes worden namelijk geprint en zijn daarom heel erg geschikt voor afbeeldingen, foto’s of symbolen. Om dit soort naambordjes zo mooi mogelijk te houden, is het aan te raden om ze niet in de felle zon te hangen. Daarmee voorkom je dat het bordje verkleurt.