1. Woonkamer
  2. Beste infrarood panelen

Beste infrarood paneel [getest] - Onze top 10 infrarood panelen van 2023

Laatst bijgewerkt: 19 mei 2023

Op zoek naar een efficiëntere en gezondere manier om je huis te verwarmen? Infrarood panelen zijn de perfecte oplossing. Ze geven een gelijkmatige warmte die geen stof en allergenen rond blaast zoals traditionele verwarmingssystemen. Plus, ze hoeven niet geïnstalleerd te worden - je kunt ze gewoon aan de muur hangen. Met infrarood panelen kun je tot 50% op je energierekening besparen. En niet te vergeten: ze houden je huis de hele winter lang op een aangename temperatuur. Ook zijn infrarood panelen een veel milieuvriendelijker optie dan traditionele verwarmingssystemen. Ze produceren geen uitstoot, dus je kunt er met een goed gevoel gebruik van maken en tegelijk geld besparen op je energierekening.

Maak je je zorgen over de kou deze winter? Infrarood panelen zijn een geweldige manier om warm te blijven zonder de verwarming hoger te zetten en energie te verspillen. Deze panelen geven stralingswarmte af die door je lichaam wordt geabsorbeerd in plaats van door de lucht. Dit betekent dat je behaaglijk en knus blijft zonder de thermostaat hoger te hoeven zetten. Plus, infrarood panelen zijn een geweldige manier om gezond te blijven tijdens de wintermaanden. Ze helpen de bloedcirculatie te verbeteren en ontstekingen te verminderen. Met een infrarood paneel kun je geld besparen op je energierekening en tegelijk genieten van alle voordelen van stralingswarmte. Deze panelen zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken, dus je kunt er meteen van beginnen te genieten.

Bekijk hieronder de 10 infrarood panelen die bij ons als beste getest zijn. Met onze infrarood paneel vergelijking ben je verzekerd van de juiste aankoop!

Top 3 beste infrarood panelen

Om jou te helpen bij het kiezen van de beste infrarood paneel zijn we op zoek gegaan naar alle opties die er beschikbaar zijn. Na een uitgebreide vergelijking hebben we een top 10 infrarood panelen samengesteld. Benieuwd welke infrarood paneel door ons als beste getest is? Scroll dan snel verder.

Bekijk ook deze producten:

Contents

1. Infrarood verwarming, stralings panelen

Maak kennis met deze infrarood verwarmings, stralingspanelen. Deze ultramoderne verwarmingsoplossing is perfect voor kamers tot 33 m². Met zijn infrarood verwarmingstechnologie geeft hij gelijkmatige en efficiënte warmte die perfect is voor elke ruimte. Bovendien worden de stralingspanelen geleverd met 1 warmtestand, zodat je de temperatuur gemakkelijk aan je behoeften kunt aanpassen.

Zoek je een manier om je industriële omgeving efficiënter te verwarmen? Kijk dan eens naar de 2HEAT hoge temperatuur stralingspanelen. De panelen zijn ontworpen om optimale verwarming te bieden voor ruimten met plafonds van 3,5 meter tot 10 meter hoog. Het verwarmingselement is een aluminium lamellen verwarmer met een gepatenteerde elektrochemische oppervlakteafwerking die onovertroffen hoge stralingswaarden voor het oppervlak geeft. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat de panelen in de hele ruimte effectieve, gelijkmatige warmte leveren. Bovendien zijn de panelen gemakkelijk te installeren en vragen ze weinig onderhoud, zodat ze een kosteneffectieve oplossing zijn voor je verwarmingsbehoeften.

Infrarood verwarming, stralings panelen

2. Elbo keramische infrarood panelen wit

Elbo keramische infrarood panelen zijn het nieuwste op het gebied van verwarmingstechnologie voor woningen. Deze panelen zijn zeer efficiënt en zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling in je hele huis. Ze zijn ook heel veilig in het gebruik, want ze geven geen schadelijke chemicaliën of gassen af. Elbo keramische infrarood panelen zijn de perfecte manier om je huis de hele winter warm en behaaglijk te houden.

Zoek je een infrarood paneel van hoge kwaliteit dat je ruimte snel en efficiënt verwarmt? Zoek niet verder dan het Elbo keramisch infrarood paneel. Dit top-of-the-line paneel is perfect voor ruimtes tot 0 m² en heeft een strakke, witte vormgeving die bij elke inrichting past. Het Elbo keramisch infrarood paneel gebruikt spitstechnologie om je ruimte snel en gelijkmatig op te warmen, waardoor het de perfecte keuze is voor die kille winterdagen. Met zijn energiezuinige ontwerp bespaar je geld op je verwarming rekeningen en verminder je tegelijk je ecologische voetafdruk. En omdat hij aan de muur bevestigd wordt, maak je kostbare vloerruimte vrij.

Elbo keramische infrarood panelen wit

3. Elbo keramische infrarood panelen

Zoek je een discrete en efficiënte manier om je ruimte te verwarmen? Zoek niet verder dan het Elbo keramisch infrarood paneel. Dit 600x600mm paneel is perfect voor kleine ruimtes en zijn 400W vermogen is krachtig genoeg om je de hele winter warm te houden. Bovendien zorgt het aluminium frame ervoor dat je paneel er jaar na jaar strak en stijlvol uit blijft zien.

Ben je het zat om het koud te hebben? Zoek je een nieuwe en vernieuwende manier om je huis te verwarmen? Zoek niet verder dan het Elbo infrarood paneel. De panelen zijn ontworpen om onmiddellijk en efficiënt warmte te geven, waardoor ze de perfecte oplossing zijn voor elke koude kamer. Met een aluminium frame en afmetingen van 600x600 mm zijn de panelen gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Deze top-of-the-line verwarming biedt superieure prestaties en een strak uiterlijk, alles in één pakket.

Elbo keramische infrarood panelen

Top 10 beste infrarood panelen

De top 3 infrarood panelen bekeken maar toch geen product gevonden dat bij jou past? Geen zorgen, met onze uitgebreide infrarood paneel vergelijking hebben we namelijk nog een hoop andere producten gevonden die misschien wel bij je passen.

Check hieronder andere goede infrarood panelen:

Gerelateerde producten:

4. Infrarood stralings panelen, infraroodverwarming voor systeemplafonds

Wil je je kleine ruimte de hele winter gezellig en comfortabel houden? Kijk dan niet verder dan onde ze infrarood stralingspanelen. De één warmte stand is perfect voor snelle, gemakkelijke warmte en de panelen worden aanbevolen voor ruimtes tot 7 vierkante meter. Dus geef je woonruimte de infusie van infrarode straling die ze verdient.

Deze unieke panelen combineren het Beste van twee werelden - efficiënte verwarming met een strak, modern ontwerp. 2HEAT panelen werken door infrarode straling uit te zenden, die dan wordt geabsorbeerd door voorwerpen in de kamer (ook mensen!). Dit proces verwarmt het voorwerp in plaats van de lucht eromheen, waardoor het een uiterst efficiënte manier is om je huis te verwarmen. En omdat de panelen aan de muur bevestigd zijn nemen ze heel weinig ruimte in - ideaal voor kleinere huizen of appartementen.

Infrarood stralings panelen, infraroodverwarming voor systeemplafonds

5. Stenen infrarood panelen met kabel en stekker

Ben je op zoek naar een discrete en efficiënte manier om je kleine ruimte te verwarmen? Kijk dan niet verder dan de Stone infrarood panelen. Deze panelen gebruiken infrarode straling om je kamer snel en efficiënt te verwarmen, zonder veel plaats in te nemen. Bovendien worden ze geleverd met een snoer en een stekker, zodat je ze gemakkelijk zelf kunt installeren.

Wil je deze winter warm blijven zonder de portemonnee te breken? De infrarode steenpanelen van Elbo Therm zijn een geweldige manier om je huis gezellig en comfortabel te houden en tegelijk je energierekeningen laag te houden. Deze panelen gebruiken natuursteen om warmte op te wekken, wat betekent dat je kunt genieten van alle voordelen van infrarood verwarming zonder de nadelen ervan. Bovendien worden de panelen geleverd met een snoer en een stekker, zodat je ze meteen kunt gebruiken.

Stenen infrarood panelen met kabel en stekker

6. Infrarood stralings panelen

Op zoek naar een snelle en eenvoudige manier om je badkamer te verwarmen? Kijk dan eens naar de infrarood stralingspanelen. Deze panelen zijn perfect voor kleine ruimtes en hebben een enkele warmtestand om het gezellig te maken. Bovendien zijn ze gemakkelijk te installeren - bevestig ze gewoon aan de muur en je kunt aan de slag.

Als je een efficiënte en stijlvolle manier zoekt om je huis of kantoor te verwarmen, zoek dan niet verder dan infrarood stralingspanelen. Deze strakke panelen kunnen op muren of plafonds gemonteerd worden en geven plaatselijke warmte die perfect is voor kille plaatsen zoals kassa's of pashokjes. Bovendien worden de panelen geleverd met RGB LED verlichting die via de Tuya app bediend kan worden, zodat je je ruimte kunt aanpassen met verschillende kleuren en dimeffecten. En voor het ultieme gemak kunnen de panelen bediend worden met een RF thermostaat en ontvanger of een plugin dimmer.

Infrarood stralings panelen

7. infrarood verwarmingspaneel 300 Watt

Zoek je een betaalbare en stijlvolle manier om je huis te verwarmen? Zoek niet verder dan het 2HEAT 300W infrarood stralingspaneel. Dit paneel zendt infrarode straling uit, die je interieur zachtjes verwarmt en zo een zuinige en comfortabele warmtebron vormt. Bovendien geeft zijn strakke vormgeving elke kamer een vleugje verfijning.

Het infrarood verwarmingspaneel 300 watt is een krachtig en efficiënt infrarood verwarmingselement dat perfect is voor kleine kamers tot 3 m². Met zijn strakke en slanke vormgeving past deze infrarood verwarming perfect in elk interieur. Het infrarood verwarmingspaneel 300 watt zendt infrarode straling uit die voorwerpen en mensen in de kamer direct verwarmt en zo onmiddellijk en langdurig warmte geeft. In tegenstelling tot traditionele convectie verwarmers, die op luchtcirculatie vertrouwen om een kamer op te warmen, verwarmt het infrarood verwarmingspaneel 300 watt voorwerpen en mensen rechtstreeks, waardoor het uiterst energiezuinig is. Met zijn krachtige infrarood verwarmingselement van 300 watt is het infrarood verwarmingspaneel 300 watt er zeker van je onmiddellijke en langdurige warmte te geven.

infrarood verwarmingspaneel 300 Watt

8. Infrarood verwarmings panelen

De 2HEAT infrarood stralingspanelen zijn een geweldige manier om elke kleine ruimte te verwarmen. Met hun strakke, moderne vormgeving zijn deze panelen perfect voor iedereen die een efficiënte en stijlvolle manier zoekt om zijn huis te verwarmen.

Zoek je een stijlvolle en efficiënte manier om een kleine woonruimte te verwarmen? Zoek niet verder dan het 2HEAT infrarood stralingspaneel. Met zijn strakke vormgeving is dit paneel perfect om extra warmte toe te voegen aan een kamer zonder al te veel plaats in te nemen. En dankzij de ene warmtestand is het gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden.

Infrarood verwarmings panelen

9. Infrarood verwarming, stralings panelen

Zoek je een efficiënte, gemakkelijk te gebruiken manier om je industriële ruimte te verwarmen? Kijk dan niet verder dan de 2HEAT hoge temperatuur stralingspanelen. Deze panelen bieden onovertroffen stralingswaarden voor het oppervlak, waardoor ze perfect zijn voor het verwarmen van opslag-/magazijnruimten, werkplaatsen, en meer. Bovendien zijn ze gemakkelijk te installeren.

Deze panelen gebruiken gepatenteerde technologie om een onovertroffen stralingsniveau van het oppervlak te geven, zodat je ruimte comfortabel en uitnodigend blijft. Bovendien kunnen ze gebruikt worden in ruimtes van 3,5 m tot 10 m hoogte, zodat ze een veelzijdige optie zijn voor elke omgeving. Dus als je een efficiënte, kosteneffectieve manier zoekt om je industriële ruimte te verwarmen, zijn de 2HEAT stralingspanelen de perfecte keuze.

Infrarood verwarming, stralings panelen

10. Infrarood verwarmingspaneel

Wil je deze winter wat extra warmte in je huis? Bekijk dan de infrarood-verwarmingspanelen. Ze geven niet alleen de broodnodige warmte, maar fungeren ook als mooie inrichtingselementen. Bovendien zijn de panelen ongelooflijk energiezuinig, dus je kunt er zeker van zijn dat je de meest verantwoorde keuze voor je huis maakt.

Deze innovatieve toestellen geven niet alleen warmte en comfort, maar voegen ook een vleugje elegantie toe aan elke kamer. Ongelooflijk efficiënt en gemakkelijk te gebruiken, geven deze panelen alle warmte die je nodig hebt en voegen tegelijk een vleugje verfijning toe aan elke kamer.

Infrarood verwarmingspaneel

Meer over infrarood panelen

Als je een manier zoekt om je energieverbruik te verminderen kunnen infrarood panelen de ideale oplossing voor je zijn. Behalve dat ze efficiënter zijn dan traditionele verwarmingsmethoden, bieden infrarood panelen ook extra gezondheidsvoordelen doordat ze voorwerpen in de kamer verwarmen in plaats van alleen de lucht. Vergeleken met traditionele verwarmingssystemen zijn ze veel efficiënter - per graad dat een kamer verwarmd wordt, bespaar je ongeveer 7%. Bovendien wordt niet de lucht verwarmd, maar de massa van de muren, vloeren en voorwerpen in de kamer. Dit betekent dat de warmte langer meegaat en je de hele dag of nacht een constante warmte geeft.

Infrarood verwarming kan een duurzaam alternatief zijn voor gasverwarming, maar je moet er wel voor zorgen dat je elektriciteit duurzaam wordt opgewekt. Als je een groenere manier zoekt om je huis te verwarmen zijn infrarood panelen misschien de juiste keuze voor jou. Infrarood als hoofdverwarming in zeer goed geïsoleerde huizen is een duurzaam alternatief voor gasverwarming, als je duurzaam opgewekte elektriciteit gebruikt. Voor het warme water in je douche en keuken heb je een warmtepompboiler of een zonneboiler met elektrische heropwekker nodig. Heb je al infrarood panelen voor je huis overwogen? Ze zijn een geweldige manier om warm te blijven en tegelijk duurzame energie te gebruiken. Ze geven comfortabele warmte zonder kostbare grondstoffen te verbruiken. Bovendien kunnen ze vrij gemakkelijk in de meeste huizen geïnstalleerd worden.

Infrarood panelen vs een elektrische luchtverwarming 

Wanneer je de beste infrarood verwarming wilt uitkiezen, is het wel belangrijk om te weten wat het verschil is tussen infrarood panelen en elektrische luchtverwarming. Beide zijn namelijk niet hetzelfde. 

Bij een infra panelen wordt meer dan 90% van alle energie eenvoudig omgezet in warmte. Dit is bij luchtverwarming niet zo. Een luchtverwarming kan namelijk maar 50% daadwerkelijk omzetten in warmte. Daarom heb je meestal een groter voordeel aan infrarood panelen dan een elektrische luchtverwarming. 

Kwaliteitsverschil infrarood panelen 

Niet alle infrarood panelen zijn de beste panelen die er zijn. Het kwaliteitsverschil infrarood panelen is soms best wel groot. Daarom is het verstandig om na te gaan hoe je het kwaliteitsverschil kunt achterhalen. 

Het kwaliteitsverschil is af te lezen vanuit de oppervlaktetemperatuur bij infrarood panelen. Dit bepaalt eigenlijk ook het rendement van de panelen. De panelen van zeer goede kwaliteit als het gaan om infrarood panelen die een oppervlaktetemperatuur hebben van 8°. 

Het kan zijn dat de infrarood panelen een hogere temperatuur hebben. Dan geeft het paneel maar liefst een warmtestraling van 36% extra, maar dit wel allemaal met hetzelfde energieverbruik. De beste infrarood panelen consumentenbond zijn dan ook allemaal voorzien van een oppervlaktetemperatuur van 8°. 

Infrarood panelen testen voor gebruik 

Infrarood panelen testen is een belangrijk onderdeel om de panelen goed te kunnen plaatsen in je woning. Zo kun je de beste infrarood panelen plafond hebben, maar dan moeten ze nog steeds hun werk wel goed doen. Daarom kun je deze test het beste laten voeren door een architect of een bureau die je hierbij kan helpen. 

Samen met de architect of het bureau kunnen je samen gaan bepalen waar de panelen het beste werken in je woning en welke panelen de hele woning kunnen verwarmen. De test infrarood panelen is dan ook altijd aan te raden om uit te voeren, vooral bij een keramische kachel is dit belangrijk. 

De levensduur van infrarood panelen 

Infrarood panelen van hoge kwaliteit gaan een veel langere tijd mee dan panelen van een lagere kwaliteit. De beste infrarood verwarming badkamer is een goed voorbeeld van panelen die echt van goede kwaliteit moeten zijn. 

De levensduur van een infrarood paneel wordt vooral bepaald door de hoeveelheid schakels die in het systeem zitten. Het systeem heeft een maximaal aantal momenten waarin het systeem aan en uit kan gaan. Dit zijn de schakels waar we het over hebben. 

Het komt er op neet dat hoe meer schakelmomenten een systeem heeft, hoe langer het paneel mee zal gaan. Dit kun je ook afleiden uit een infrarood panelen test consumentenbond. Zo wordt het niet aangeraden om een bewegingssensor te gebruiken, omdat deze de levensduur van een infrarood paneel verkort. 

Infrarood verwarmt niet de lucht

Bij het aanschaffen van infrarood panelen is het van groot belang om te weten dat deze panelen geen lucht verwarmen. De objecten worden juist verwarmt. De objecten zullen minimaal 95° warm moeten worden, voordat het de juiste hoeveelheid warmte kan uitstralen

De beste infrarood straalkachel werkt ook op deze manier. Er worden dan warmte stralen van 10.000 nm aangemaakt en dit gaat gewoon dwars door de lucht heen. Hierdoor krijg je voldoende warmte in de woning.

Kiezen voor de juiste infrarood paneel

Met onze top 10 infrarood panelen hebben je hopelijk geholpen om de juiste keuze te maken. Twijfel je toch nog? Door de verschillende infrarood panelen met elkaar te vergelijken komt er al snel een beste keuze uit de bus. Je kan bijvoorbeeld letten op de prijs, maar bekijk ook de prijs-kwaliteitverhouding die een infrarood paneel biedt. De goedkoopste infrarood paneel is natuurlijk niet altijd de beste keuze.

Natuurlijk nemen wij dit ook mee bij onze infrarood paneel vergelijking. We zorgen er bovendien voor dat in onze lijst producten staan in verschillende prijscategorieën. Zo weten we zeker dat iedereen een keuze kan maken voor de beste infrarood paneel, ongeacht budget.

Hieronder onze lijst van de top 10 best geteste infrarood paneel in 2023:

Veel gestelde vragen over infrarood panelen

Uit onze tests is naar voren gekomen dat Infrarood verwarming, stralings panelen het beste is in 2023. Natuurlijk kunnen de meningen verschillen, daarom raden we je altijd om alle vermelde infrarood panelen te vergelijken voor de beste keuze.

Onze top 5 beste infrarood paneel van 2023 is:

  1. Infrarood verwarming, stralings panelen
  2. Elbo keramische infrarood panelen wit
  3. Elbo keramische infrarood panelen
  4. Infrarood stralings panelen, infraroodverwarming voor systeemplafonds
  5. Stenen infrarood panelen met kabel en stekker

Om een goede top 10 infrarood panelen samen te stellen, letten we onder meer op de prijs, effectiviteit, het gebruiksgemak en diverse andere factoren. Door deze factoren tegen elkaar af te wegen kunnen wij bepalen wat volgens ons de beste infrarood paneel is.

Ja, onze infrarood paneel vergelijking is betrouwbaar. Wij testen alle infrarood panelen uitvoerig om een goed oordeel te kunnen vellen en worden niet betaald door merken om een specifiek product hoger in onze top 10 te zetten. 

Voor ieder product in onze top 10 hebben we direct opgezocht waar je dit product het beste kan kopen. Door op de knop met “Vind nu de BESTE prijs” te klikken ga je direct naar een webshop met de beste prijs voor een infrarood paneel van jouw keuze.

Disclaimer: De infrarood paneel review is samengesteld op basis van uitvoerig testen en vergelijken van infrarood panelen. Bij iedere infrarood paneel geven wij je een optie waar je het product kan kopen. Dit zijn externe webshops. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor de verkoop van de producten. Schaf je via een gedeelde link een infrarood paneel aan, dan ontvangen wij een kleine commissie.

Gepubliceerd op: 30 aug. 2022