Soms is het nodig je huidige woning op bepaalde vlakken op te knappen. Niet alleen voor het oog, maar ook om de staat van je woning op peil te houden. Zeker nu de huizenmarkt er weer heel anders uitziet dan grofweg een jaar geleden. Er is echt sprake van een kantelpunt. De rente stijgt enorm, waardoor men een stuk minder hypotheek kan krijgen. Hoewel de huizenprijzen iets lijken terug te lopen, kan de consument het simpelweg niet meer betalen, zeker in combinatie met de huidige inflatie en gasprijzen. Mensen kiezen er dus weer voor om te blijven zitten waar ze zitten. Dan is het soms fijn en verstandig om je huidige woning op te knappen zodat je er weer even mee vooruit kunt. We geven je 5 tips om je woning een oppepper te geven en er weer fris en fruitig uit te laten zien.

Een gloednieuwe trap

Na jarenlange trouwe dienst kan de trap in huis er behoorlijk versleten uitzien. Je hebt wellicht niet altijd door hoeveel je de trap gebruikt. Vaak ga je meerdere keren per dag op en neer omhoog en terug. Zelf de trap aanpakken kan een hele klus zijn en vereist best wat geduld. Kies er daarom voor om dit uit handen te geven. Een traprenovatie kan wonderen doen voor de uitstraling van je hal en entree. In steeds meer huizen zie je tegenwoordig ook dat de trap in de woonkamer wordt geplaatst. Ook dan kan het renoveren van de trap je huis een geheel andere look geven. Dankzij de nieuwe trapbekleding is de trap onderhoudsvrij en kun je er weer een hele lang tijd mee vooruit. 

Schilder kozijnen en deuren

Wanneer mensen hun woning willen opknappen of een andere uitstraling willen geven, dan is een logische eerste stap vaak het verven van de muren. Het geeft de ruimte direct een andere sfeer en is een relatief eenvoudige manier om je huis in een nieuw jasje te steken. Maar wat veel mensen hierbij vaak vergeten is ook de kozijnen en deuren mee te nemen. Het zorgt er echter vaak voor dat je huis een wat versleten indruk kan geven. Vergeelde kozijnen die ooit fris wit waren zien er nu eenmaal niet erg chic uit. Door alle kozijnen en deuren te schuren en lakken, ziet je huis er weer fris en verzorgd uit. Dit kan in elke gewenste kleur. Dus wil je eens een hele andere kant op dan is dit het moment. 

Nieuwe vloer doet wonderen 

Een nieuwe vloer (laten) leggen doe je natuurlijk niet even zomaar. Toch hoeft het geen ingrijpende verbouwing te zijn. Het is de manier om een ruimte of je hele huis volledig te transformeren. Het enige dat je moet doen is ervoor zorgen dat alle meubels uit de ruimte worden verwijderd. Heb je nu een vloer liggen die goed vlak is, dan hoef je soms de oude vloer niet eens te verwijderen en kan de nieuwe vloer er gewoon overheen. Sommige vloeren zijn eenvoudig te leggen zodat je het gemakkelijk zelf kunt doen. 

Isoleren

Mensen zijn zich op dit moment steeds bewuster van de energie- en gasrekening. Heb je een ouder huis en wil je die naar een hoger plan tillen, dan staat goede isolatie misschien wel met stip op nummer 1. Een goed geïsoleerd huis brengt heel wat meer comfort met zich mee en bovendien bespaart het je op de lange termijn behoorlijk wat geld. Vaak is er ook subsidie mogelijk voor de isolatie van je huis. Hoewel isoleren alweer klinkt als een ingrijpende klus, hoeft dat lang niet altijd zo te zijn. Spouwmuurisolatie is bijvoorbeeld vaak al binnen een dag geregeld en je profiteert direct van de voordelen. Het isolatiemateriaal wordt ingespoten via geboorde gaten aan de buitenmuur, dus er hoeven niet eens mensen je huis binnen te komen. 

Denk aan de details

In een huis waar je al langere tijd in woont zie je vaak zelf de kleine gebreken niet meer. Soms zijn er van die klusjes die je al vanaf het begin dat je er woont had willen doen, maar die er nooit van zijn gekomen. Tijd om die klusjes ook eens aan te pakken. Want je gaat zien dat met deze details je huis pas echt af is. Een lekkende radiator, randen langs de muur die moeten worden gekit, een stuk achter de verwarming dat nog niet geverfd is, plinten die nog gelegd moeten worden. Kortom, loop eens met een kritisch oog door je huis en pak deze kleine dingen aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *