Je huis is niet altijd zomaar een thuis. Daarvoor heb je een bepaalde sfeer en gezelligheid nodig waardoor je je prettig voelt in je eigen omgeving. Het creëren van een gezellige sfeer in huis is daarom essentieel voor dat comfortabele gevoel in huis. Mis je die sfeer nu nog, dan zijn er gelukkig talloze manieren om meer warmte en gezelligheid aan je huis toe te voegen. In dit artikel lees je 6 tips om meer sfeer in huis te brengen, zodat jouw huis als een echt thuis gaat voelen. 

Installeer een gashaard of kachel

Een gaskachel kan een fantastische aanvulling zijn op een gezellig interieur. Je treft deze inmiddels al bij vele huishoudens in Nederland aan. Ze brengen veel sfeer mee omdat het zorgt voor een fijne verlichting en een warme gloed. Ze zijn de perfecte manier om je huis te verwarmen en tegelijkertijd meer sfeer te creëren. Wil je nu ook zo’n sfeer in huis, dan kun je een Faber gashaard kopen. Dit zorgt voor vele avonden gezelligheid rond het vuur waarbij je heerlijk kunt wegdromen of bijvoorbeeld spelletjes kunt doen met de hele familie. Ze zijn eenvoudig in gebruik, in de meeste gevallen zet je ze met één druk op de knop aan, waardoor je heel snel kunt genieten van warmte en licht. 

Voeg warme accenten toe

Een snelle en makkelijke manier om meer warmte in huis te brengen, is door het toevoegen van warme accenten. Denk hierbij aan zachte kussen, pluizige dekens en dikke vloerkleden. Het ziet er niet alleen sfeervol uit, maar het zijn ook manieren om jezelf comfortabeler te voelen in je eigen huis. Het is heel prettig om aan het eind van de dag op de bank te ploffen, waarbij je in de zachte kussens wegzakt en onder een warme deken kunt wegkruipen om helemaal tot rust te komen. 

Maak gebruik van kleur

Kleur kan een grote invloed hebben op de sfeer in huis. Het toevoegen van warme kleuren zoals rood, oranje en geel kan een gevoel van warmte en gezelligheid geven. Ook aardetinten dragen bij aan een knus en behaaglijk gevoel. Kies niet voor felle kleur, maar houd het rustig en laat de kleuren mooi op elkaar aansluiten. Je kunt kleur toevoegen door middel van decoratieve items zoals kussens, gordijnen of vazen. Maar kleuren hebben vooral een groot effect wanneer je de muren van verf voorziet. Vooral als je nu nog veel witte muren in huis hebt, maakt het een enorm verschil in sfeer. Een ruimte wordt in een klap omgetoverd tot een warm en knus geheel en maakt de kamer veel uitnodigender. 

Kaarsen en verlichting

Net zoals dat een gashaard zorgt voor een bepaalde warme gloed, kunnen ook kaarsen en verlichting dat teweegbrengen. De juiste verlichting is essentieel voor een prettige sfeer. Als het mogelijk is, kies dan voor dimbare verlichting. Hiermee kun je zelf instellen hoe fel de lampen zijn en dat komt de sfeer alleen maar ten goede. Te felle, witte verlichting doet niets voor een ruimte en voelt koud en kil aan. Zet een goede basis neer met lampen die de ruimte goed verlichten en dit vul je aan met sfeerverlichting zoals een mooie wandlamp. Ook kaarsen zijn een echte vorm van sfeerverlichting. Ze geven een romantische sfeer en de zachte verlichting zorgt voor een rustgevende omgeving. Zet een groepje kaarsen bij elkaar op tafel of creëer gezellige hoekjes met leuke kaarsenhouders. 

Persoonlijke elementen

Wat je huis tot een echt thuis maakt, zijn uiteindelijk de persoonlijke dingen die je eraan toevoegt. Dit kunnen foto´s zijn van dierbaren of kunstwerken die je mooi vindt of ooit hebt meegenomen van een verre reis. Door je huis te personaliseren wordt het een afspiegeling van jezelf en wordt het automatisch gezelliger. Denk aan herinneringen die je hebt aan bepaalde momenten en geef deze een plek in je huis. 

Planten zorgen voor levenTot slot mogen ook planten niet ontbreken in deze lijst. Planten zijn niet alleen goed voor je gezondheid, maar kunnen ook bijdragen aan een goede sfeer en een gevoel van energie in huis. De groene, frisse kleuren geven een levendig effect en bovendien kan het een rustgevend moment zijn om de tijd te nemen om voor de planten te zorgen. Kies voor een mix van soorten door elkaar en plaats ze in potten met verschillende hoogtes voor een speels effect. Ook bloemen brengen die sfeer met zich mee. Het fijne van planten is echter dat ze een stuk langer meegaan. Met de juiste verzorging heb je er jarenlang plezier van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *