Als je gaat verhuizen of als je je woonkamer een grondige make-over geeft dan kijk je vaak in eerste instantie naar de vloer en de meubels. Als je alles nieuw koopt dan kun je de inrichting perfect op elkaar afstemmen. Een mooie lichte gietvloer in combinatie met donkere meubels. Of een mooie donkere houten vloer die je juist combineert met meubels in lichte kleuren. Wat ook heel belangrijk is wat doe je met de ramen? Bij Rails en Roedes vind je alles om gordijnen op te hangen. Of het nu gaat om vitrage of mooie overgordijnen. De stijl kun je af laten hangen van de stijl van de meubels. Klassiek, modern of een combinatie daarvan. Maar als je de basis hebt dan ga je je richten op de details. Want juist daarmee kun je het verschil maken.

Raamdecoratie kiezen

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van de inrichting van de woonkamer. Al is het alleen al omdat die van buitenaf zichtbaar is. Niet dat je daar rekening mee hoeft te houden natuurlijk, maar het zorgt voor een bepaalde indruk die mensen van je krijgen. Kies voor mooie gordijnen als je van knus en gezellig houdt. Die bevestig je aan bijpassende gordijnrails. Het voordeel is dat je de gordijnen kunt vervangen en de rails kunt laten hangen als je er na verloop van tijd op uitgekeken bent. Ook kun je op die manier het interieur gemakkelijk aan de seizoenen aanpassen.

Comfort is belangrijk

Bedenk dat de inrichting van je woonkamer niet alleen aankomt op wat voor het oog mooi is. Het is ook de plek waar je veel tijd doorbrengt, over het algemeen om te ontspannen. Dan is een comfortabele bank toch echt belangrijker dan een bank die qua uitstraling precies past bij de vloer en de muren. En de samenstelling van je gezin is ook belangrijk. Bedenk dat niet alles mooi en netjes blijft als je jonge kinderen of huisdieren hebt. Dan kun je beter gaan voor degelijk en ‘kan tegen een stootje’. Ook is het dan verstandiger om een bank te kopen die niet de hoofdprijs kost. Als de kat hem dan uiteindelijk toch als krabpaal gebruikt, dan is de aanschaf van een nieuwe bank ook niet zo’n aderlating.

De inrichting eenvoudig aanpassen

Je kunt de inrichting van je woonkamer gemakkelijk aanpassen zonder grote ingrepen te doen. Zo kun je de kleur van je bank in één klap aanpassen door er een mooie deken of grand foulard overheen te draperen. Op die manier maak je je bank licht in de lente en knus en donker in de winter. Het plaatje maak je compleet met contrasterende kussens. Datzelfde kun je zelfs doen met de gordijnen. Als je basic gordijnrails hebt opgehangen dan kun je daar zonder moeite een andere kleur gordijnen aan ophangen. Dat geeft het interieur van de woonkamer meteen een compleet andere uitstraling.