Stel je voor: je wordt ergens voor het eerst uitgenodigd en staat nu voor hun huis. Het eerste wat je ziet is een geweldige tuinpoort gemaakt van een prachtige houtsoort. Je bent gelijk onder de indruk, vooral wanneer je de tuinpoort doorgaat en erachter komt dat deze poort perfect aansluit op de rest van de tuin. De eerste indruk is dus gemaakt, precies zoals een tuinpoort zou moeten doen. De invloed van de juiste tuinpoort is dus groter dan je misschien had verwacht. We vertellen je er meer over!

Wat is de juiste tuinpoort?

Het is een term die lastig uit te leggen is, omdat de juiste tuinpoort voor iedereen verschillend is. Toch is de manier van kiezen voor iedereen vrijwel hetzelfde:

  1. Kijk naar wat je al in je tuin hebt. Vaak is een tuinpoort niet de eerste aankoop voor een tuin, wat betekent dat er al is nagedacht over het exterieur. Hier laat je je tuinpoort simpelweg op aansluiten, door voor hetzelfde materiaal te gaan of juist een pakkend contrast te creëren.
  2. Ga voor een heel hekwerk! Een losse tuinpoort is een mogelijkheid, maar de tuinpoort komt pas echt mooi naar voren wanneer deze onderdeel is van een groter geheel. Je geniet zo in je tuin van ultieme privacy. Perfect dus!
  3. Plaatsing van de poort en inrichting hier omheen. Zodra je tuinpoort staat, is het aan jou om deze optimaal te benutten, aangezien je nu de eerste indruk kunt vormen. Oftewel, je doet op het gebied rondom je tuinpoort net iets extra je best, zodat deze eerste indruk gelijk positief is.

Zo kies je de juiste tuinpoort!

We benoemden net al dat het slim is om te kijken naar hoe de rest van je tuin is ingericht. De keuze voor je tuinpoort wordt zo eenvoudig gemaakt, maar toch is niet iedereen het eens met dit resultaat. Dit is ook goed mogelijk: te veel van één materiaal kan te veel van het goede veroorzaken. Als dit voor jou geldt, is de beste keuze die je kunt maken simpelweg de mogelijkheden vergelijken. Ga in gesprek en kies je favorieten uit, zodat de perfecte optie er vanzelf uitrolt. Ook is het mogelijk om met een specialist in gesprek te gaan, aangezien zij met hun expertise altijd gericht advies kunnen geven.

Ontmoet je specialist!

Wil jij een tuinpoort toevoegen aan je tuin om de eerste indruk gelijk positief te maken? Neem eens een kijkje op de website van Hekwerkonline en laat je inspireren door de vele mogelijkheden! Ze bieden niet alleen verschillende poorten aan, maar helpen je ook met de plaatsing hiervan. Geniet ervan!