Kies je voor een vloer die makkelijk in onderhoud is, dan kom je al snel uit bij laminaat of PVC tegels.

Laminaat: de onderhoudsvriendelijke vloer

Laminaat bestaat uit verschillende, op elkaar geperste kunststof lagen. De keiharde bovenlaag is daardoor zeer slijtvast. Kies je voor een laminaatvloer, dan kies je voor een vloer waar je qua onderhoud verder weinig omkijken naar hebt. Als je geen huisdieren of rommelmakende kinderen in huis hebt, volstaat één keer per week stofzuigen meestal al. Dweilen doe je met wat water en een geschikt schoonmaakmiddel voor je laminaatvloer, en dan ben je er wel.

Kies je bijvoorbeeld voor deze laminaat grijs eiken van Roobol, dan kies je niet alleen voor een makkelijk schoon te houden vloer. Maar ook voor een vloer die qua kleur goed past bij alle andere tinten in je huis. Plus: op een wat donkerder grijze vloer zie je licht vuil wat minder goed zitten. Dus optisch lijkt je vloer zo altijd een stukje schoner.

PVC: vlekbestendig dus zo schoongemaakt

Kies je voor een PVC vloer, bijvoorbeeld voor deze PVC visgraat vloer van Roobol, dan kies je standaard voor een vloer waar je schoonmaak technisch heel weinig werk aan hebt. PVC tegels hebben namelijk een vlekbestendige toplaag, waardoor alledaagse vlekken gemakkelijk kunnen worden verwijderd met een vochtige doek en (eventueel) een mild schoonmaakmiddel. En hij is ook nog eens waterbestendig, wat hem een ideale vloer voor in de badkamer maakt. Zeker als je daar graag zo’n mooi visgraat motief wilt hebben liggen, maar geen houten vloer in de badkamer wilt vanwege de wisselwerking daarvan met vocht.

Laminaat versus PVC

Door de sterke toplaag zijn zowel laminaat tegels als PVC tegels zeer slijt- en krasvast. Maar mocht een laminaatvloer onverhoopt toch beschadigd raken, dan zijn de tegels helaas niet meer te repareren. In tegenstelling tot een houten vloer. Als je hebt gekozen voor PVC tegels die je aan elkaar kunt klikken, kun je eventueel beschadigde tegels wel nog vervangen. Een PVC vloer kan duurder in aanschaf zijn dan een laminaatvloer, maar dit hoeft niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *