Muren staan in elk huis. De meeste mensen geven hun muren de standaard kleur ‘wit’, we vinden dat dit niet altijd hoeft. Je mag zeker wel voor een uitdagende kleur gaan.  Kleuren als paars, mintgroen of oranje zien we zelden, toch kan dit een mooi effect hebben. Dan hebben we het nog niet over behangen of stucwerk in de woning is wat ons betreft een echte aanrader.

In dit artikel geven we je alle opties wat je met je kale muur kan doen om deze tot leven te brengen.

Behangen

Een muur behangen is één van de opties die je zeker moet bekijken wanneer je wat anders met je muur wilt. Tegenwoordig heb je allerlei merken die topkwaliteit behang verkopen. Hier ziet dan ook wel een prijskaartje aan. Wel gaat het jaren mee en blijft het jaren mooi.

Kwalitatieve behangmerken zijn:

Je bent gemiddeld tussen de 5 euro en 30 euro kwijt per vierkante meter wanneer je een behang aan de muur wilt. Dit is compleet afhankelijk van de kwaliteit van het behang. 

Stucen

Stucen is wat ons betreft de beste optie. Er zijn verschillende soorten stucwerk, elke soort zorg voor een ander resultaat. Korstrijkerwerk is onze favoriet. Dit stucwerk heeft een grovere structuur. Het wordt vaak gebruikt in klassieke interieurs.  Huur hiervoor een goede stukadoor in. Het is namelijk een vak apart 

Schilderen

De muur schilderen, dat doen de meeste mensen. Wanneer je zelf vindt dat je een ‘saai’ huis hebt, kun je hier toch nog wat leuks van maken door een felle kleur op de muur te verven. Mintgroen is de kleur van dit moment.

Een aantal voordelen van felle kleuren op de muur:

bekijk ook Hoe je banken kunt matchen met je interieur