Dit zijn de 7 grappigste podcasts in Nederland

Om af en toe wat verlichting te vinden in het soms zware leven, is er niets beter dan je gedachten te laten varen met een grappige podcast. En hoe fantastisch is het dat er ook nog eens Nederlandstalige podcasts beschikbaar zijn?

Oké, misschien klonk dat een beetje overdreven en dramatisch. Maar laten we wel serieus blijven over het feit dat het verzetten van je gedachten belangrijk is. Een podcast is daarvoor perfect geschikt. Je kunt ernaar luisteren terwijl je bezig bent met andere dingen, of gewoon ontspannen met een kopje thee op de bank. In deze blog bespreken we 8 grappige Nederlandse podcasts, zodat je even lekker kunt lachen en kunt genieten van het werk van anderen.

Een kunstschilder zoeken op naam, je doet het zo!

Podcasts

We raden podcasts aan die beschikbaar zijn op Spotify. Niet omdat deze blog gesponsord wordt door Spotify, maar omdat dit platform een uitgebreide selectie van (gratis) podcasts biedt.

Spotify is een wereldwijd populaire muziekstreamingdienst met een immense bibliotheek van meer dan 70 miljoen nummers, evenals een breed scala aan podcasts. Het platform biedt verschillende abonnementsopties aan. Er is een gratis abonnement met advertenties, en een betaalde versie zonder advertenties, met extra functies zoals offline luisteren en onbeperkte skips.

De action heeft nu deze budgetvriendelijke fotolijsten!

#1 De Paulien Cornelisse podcast

In de podcast van Paulien Cornelisse hoor je Paulien zelf haar boeken voorlezen. Hoewel het deel over Japan niet per se grappig is en meer informatief, zijn we wel bijzonder enthousiast over ‘De verwarde Cavia’. In deze serie volgen we het leven van Cavia, die werkt op de afdeling communicatie. Je krijgt een inkijkje in haar dagelijkse leven, haar collega’s en haar eigenaardigheden als cavia tussen alle mensen.

Oefenen met tekenen? Leer eerst deze 5 makkelijke tekeningen!

#2 Geuze & Gorgels

In de podcast “Geuze & Gorgels” lossen Monica Geuze en Kaj Gorgels de “first world problems” van luisteraars op. Ze luisteren naar de problemen die worden ingezonden en gaan vervolgens aan de hand van verschillende stellingen aan de slag om deze problemen op te lossen. Hoewel de problemen zelf niet altijd grappig zijn, zorgt vooral de manier waarop ze deze aanpakken voor veel lachmomenten. Het duo heeft een sterke chemie en met een dosis grove humor bekritiseren ze vooral elkaars leven op een vermakelijke manier.

Inmiddels zijn ze al bezig met seizoen 3, dus er is genoeg om terug te luisteren!

#3 De Niet Zo Serieuze Sprookjes

Improvisator Jeron Dewulf vertelt samen met een gast een ‘niet zo serieus sprookje’ voor een live publiek. Deze verhalen zijn opgenomen en beschikbaar op Spotify. Hoewel de laatste aflevering in september 2020 werd uitgebracht, zijn er nog steeds zo’n 80 afleveringen beschikbaar om naar te luisteren. Je hebt dus genoeg materiaal om je een tijdje mee te vermaken.

Een voorbeeldverhaal gaat over eendagsvlieg Willem die een maand op vakantie wil gaan. Een ander verhaal vertelt over drie vrijgezelle vrouwen tijdens een zombie-apocalyps.

#4 Zelfpodcast

Met een vleugje zelfspot wordt het leven vaak een stuk luchtiger, nietwaar? In de Zelfspodcast delen zanger Jaap Siewertsz van Reesema en columnist Sander Schimmelpenninck hun kijk op het leven. Op een informele manier bespreken ze de uitdagingen en hoogtepunten die ze dagelijks tegenkomen. Van dieptepunten tot complimentjes en grappige ideeën, alles komt aan bod in deze vermakelijke podcast over het leven..

#5 Echt Gebeurd

Wat is er leuker dan op een zondagmiddag te genieten van een goed verhaal? In Amsterdam worden maandelijks verhalen verteld binnen een bepaald thema. Deze verhalen worden opgenomen en een selectie ervan wordt later beschikbaar gesteld op Spotify. Aangezien humor subjectief is en varieert tussen mensen, is deze podcast misschien wel perfect. Terwijl sommige verhalen een groot publiek laten lachen, kan een ander verhaal slechts een enkeling amuseren.

Hoewel niet alle verhalen even komisch zijn, geloven we dat deze podcast een geweldige kans biedt om jouw gevoel voor humor te ontdekken. Probeer het eens en ervaar het zelf. Let op: niet alle verhalen zijn bedoeld om grappig te zijn.

#6 Mattie en Marieke

Wellicht ken je Mattie en Marieke al van hun ochtendshow bij Qmusic. Daar kun je hen iedere werkdag vier uur lang beluisteren, maar dat betekent niet dat ze uitgepraat zijn. In hun podcast, samen met nieuwslezer Anne-Marie, Tom van de Intercom en Joe Stagiair van de Show, delen ze hun diepste geheimen. Althans, dat is waar ze momenteel aan werken. In eerdere seizoenen werd het onderwerp van tevoren al aangekondigd. Hoe dan ook, je hebt genoeg luistermateriaal, want de afleveringen duren gemiddeld een klein halfuur. Ideaal dus voor onderweg van en naar je werk!

#7 Datevermaak

Lieke, Lisa en Timo discussiëren over alle aspecten van daten in hun podcast. Nou ja, dat deden ze. Hoewel het al een jaar geleden is dat de laatste aflevering is uitgebracht, is er nog genoeg luistermateriaal beschikbaar. Je zult misschien nog wel wat over corona horen, maar dat moet je maar voor lief nemen. Hoe dan ook, je krijgt inzicht in verschillende onderwerpen die belangrijk zijn bij het daten, en dat op een vermakelijke manier. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en luister!

Conclusie

Met deze zeven grappige podcasts heb je een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van humoristische verhalen en gesprekken. Ze bieden een welkome onderbreking van het dagelijkse leven. Of je nu op zoek bent naar echte gebeurtenissen of gewoon naar luchtige gesprekken tussen vrienden luistert, er is voor elk wat wils. Bovendien bieden veel van deze podcasts de mogelijkheid om een nieuwe favoriete bezigheid te ontdekken. Kortom, als je wat humor aan je leven wilt toevoegen, zijn grappige podcasts zeker de moeite waard om te verkennen.

Martin
Martin

Auteur

Ik ben een toegewijde blogger met een pen die de digitale wereld doorkruist. Als contentcreator voor diverse websites ben ik geboren om mijn gedachten te delen. Met een achtergrond in online marketing, ben ik bedreven in het boeien van lezers met pakkende en informatieve blogs. Mijn schrijfstijl varieert van technologische trends tot lifestyle-onderwerpen. Als een fervent voorstander van het geschreven woord, streef ik ernaar om lezers te informeren en te vermaken. Mijn blogs dienen als venster naar verschillende werelden, waarin we samen ideeën verkennen en de grenzen van kennis verleggen.

Inhoud
Nieuwe blogs