De meeste populaire formaten bedden zijn 90×200 (1-persoons) en 160×200 (2-persoons). Er zijn nog allerlei andere maten leverbaar, voor iedere situatie is een passende oplossing te bedenken. Twijfelt u aan het perfecte bed in de slaapkamer? Dan is er de optie voor een twijfelaar bed! Wat betekent dit precies en twijfelt u om dit type bed aan te schaffen? Lees dan snel verder voor de drie voornaamste voordelen van een twijfelaar bed.

Wat is een twijfelaar bed?

We spreken van een twijfelaar als het bed de afmetingen heeft van 120×200 (of 220 meter in de lengte). Soms wordt 140×200 ook onder deze categorie ingedeeld. Dit bed is groter dan 1-persoons maar kleiner dan een standaard 2-persoons bed. Waarom zou u voor deze afwijkende maat kiezen? Dat is heel persoonlijk maar hier zijn alvast drie voordelen die voor u van toepassing kunnen zijn.

1. Meer ruimte in bed

Als u zelf behoorlijk groot bent, of als u zeer beweeglijk bent tijdens het slapen, dan is een wat breder bed heel prettig voor één persoon. U kunt dan draaien, schuiven en rollen zonder risico uit bed te vallen. Als het een persoon betreft die lang is, overweeg dan ook een 220 centimeter bed te nemen in plaats van de standaard 200 centimeter lengte. Voor iemand die wat zwaarder is moet rekening worden gehouden met een matras en bedbodem dat voldoende ondersteuning biedt en niet gaat doorzakken.

2. Ideaal voor een kleine ruimte

Als de slaapkamer wat kleiner is dan biedt een twijfelaar extra ruimte. Die 20 centimeter breedte kan dan het verschil maken. Zo is het niet nodig om het bed tegen de muur te zetten aan één zijde, stofzuigen langs het bed zal ook veel eenvoudiger worden. Passen er geen nachtkastjes meer langs het bed? Met een twijfelaar lukt het misschien wel. Een kleiner bed doet de ruimte ook optisch groter lijken, dat ruime gevoel vinden veel mensen aangenaam bij het inslapen.

3. Samen slapen als optie

Er blijkt veel vraag te zijn naar twijfelaar bedden voor kinderen van alle leeftijden. De eerste twee voordelen komen ook hier terug. Beweeglijke kinderen kunnen lekker woelen en draaien zonder over de rand te vallen. Kinderkamers zijn vaak niet al te ruim dus iedere centimeter extra voor speelgoed is dan mooi meegenomen. Als kinderen (of ouders) toch liever knus bij elkaar slapen dan kan dat. Of een vriendje dat komt overnachten. Als er regelmatig een volwassene gezellig het bed induikt kies dan liever voor een bed bestemd voor volwassenen. Die zijn steviger gebouwd en geschikt voor meer gewicht.
Wilt u weten of een twijfelaar bed past bij uw situatie, letterlijk en figuurlijk? Dan kunt u bij De Suite Moordrecht terecht voor deskundig advies. Zijn er ook nadelen bij dit formaat bed? Eigenlijk is er slechts één minpunt en dat is het matras. Voor een afwijkend formaat bed is er ook een afwijkend formaat matras nodig. De keuze is daarbij meer beperkt en de prijzen kunnen iets hoger liggen. Dit geldt eveneens voor het hoeslaken, een deken of dekbed mag gerust een maatje groter zijn.