Vandaag de dag stijgen de energieprijzen harder dan ooit. Daarom groeit de vraag naar duurzame oplossingen. Meer en meer mensen maken de keuze voor een hybride warmtepomp. Hierdoor kan je woning grotendeels duurzaam verwarmd worden. Een hybride warmtepomp samen met de ketel. Op momenten dat er weinig warmtevraag is – bijvoorbeeld bij milde temperaturen – neemt de warmtepomp de verwarming over. Als het erg koud is, springt de cv-ketel bij. Dit systeem bespaart energie en verlaagt de uitstoot van CO₂ aanzienlijk. En dat zonder dat je hele installatie aangepast hoeft te worden.

Hoe werkt een hybride warmtepomp precies?

Een warmtepomp hybride haalt warmte uit de buitenlucht. De pomp onttrekt lucht van buiten en zet die om in warmte-energie. Dit wordt vervolgens gebruikt om de ruimtes in huis te verwarmen. Dit proces is vergelijkbaar met hoe een airconditioner werkt. Maar het werkt dan omgekeerd. De cv-ketel springt alleen bij als de buitentemperatuur te laag is. Dit is om voldoende warmte uit de lucht te halen. Of als er extra warm water nodig is. Het hybride systeem schakelt automatisch tussen de warmtepomp en de cv-ketel. Op deze manier wordt er altijd efficiënt verwarmd. Heb je een goede isolatie en vloerverwarming? Dan kan de warmtepomp nog effectiever werken. Dit omdat het energieverbruik dan lager is.

Voordelen van een hybride warmtepomp

Een van de belangrijkste voordelen van een hybride warmtepomp van Kemkens? Dat is de besparing op je energiekosten. De warmtepomp doet het grootste deel van het werk. Hierdoor gebruik je minder gas. Dit is niet alleen goed voor het milieu. Het is ook goed voor je portemonnee. Daarnaast is een hybride systeem vaak goedkoper. Omdat je bestaande cv-ketel blijft functioneren, zijn grote verbouwingen meestal niet nodig. Ook is de hybride warmtepomp een toekomstbestendige keuze. Hierdoor kun je later overstappen op een volledig elektrische oplossing als je woning daar geschikt voor is.

Subsidies en voordelen voor installatie

De overheid stimuleert gelukkig de aanschaf. Dit wordt gedaan met subsidies via de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Hierdoor wordt de investering net even wat aantrekkelijker. Deze subsidie kan een deel van de aanschafkosten dekken. En dat verhoogt het rendement van de investering nog verder. Naast subsidie kun je ook profiteren van lagere energiekosten en meer wooncomfort. Veel gemeenten bieden extra advies of financiële steun bij de overstap . Hierdoor wordt de keuze voor een hybride warmtepomp steeds toegankelijker. Ga je hier op korte termijn ook een keer mee aan de slag?