Als je hart net even wat sneller gaat kloppen als je denkt aan koken, dan mag een luxe keuken op maat eigenlijk niet ontbreken bij jou in huis. Je kookt daardoor de sterren van de hemel én de keuken wordt ook nog eens een erg leuke plek om vrienden en familie te vermaken. Dus wat voor elementen zijn van grote toegevoegde waarde in het ontwerp van de nieuwe keuken? Je leest er alles over in dit blog.

Investeer in slimme en luxe apparatuur en til het koken naar een hoger niveau

Om het koken leuker (en net even wat makkelijker) te maken bij jou in huis, mag apparatuur van hoge kwaliteit natuurlijk niet ontbreken. Je kunt hierbij denken aan een royaal fornuis, ingebouwde afzuiging in de kookplaat en een heet water kraan voor het snel opzetten van kokend water. Je merkt met dit soort apparatuur meteen dat verschillende processen ook weer vele malen beter gaan verlopen.

Heb je al gedacht aan genoeg opbergruimte voor al je tools?

Misschien ben je enorm trots op die ene luxe Japanse messenset die je niet al te lang geleden als cadeau voor jezelf hebt gekocht. Je hebt in de loop van de tijd aardig wat opbergbakjes verzameld. Of eens in de zoveel tijd komt er een extra (braad)pan bij. Daarom mag voldoende opbergruimte zeker niet ontbreken in het ontwerp van de nieuwe keuken. Dit is niet alleen onwijs handig voor het kookgerei waar je gebruik van maakt in de keuken, maar ook het servies krijgt daardoor ook nog eens een mooie plek de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een luxe buffetkast of ga voor extra opbergruimte met een keukenkast die reikt tot het plafond van de keuken.

Verdiep je een keer goed in het aanbod aan stijlen voor de keuken

Het nieuwe ontwerp van de keuken bij jou in huis moet natuurlijk ook stijlvol ogen. Daarom is een belangrijke stap tijdens het ontwerpproces het bepalen van de kleur en de stijl van de keuken. Ga je graag voor retro, industrieel, modern of Scandinavisch? Door alle stijlen en materialen, bijvoorbeeld op het gebied van het keukenblad, een keer met elkaar te gaan vergelijken, bijvoorbeeld in een keukenwinkel, verloopt het ontwerpen ook weer net even wat vlotter. Misschien weet je op dit moment al wat voor soort stijl en welk type materiaal je graag terug wilt laten komen in het keukenontwerp.