Wanneer je een nieuw bed koopt dan kijk je wellicht vooral naar de bed ombouw. Die moet er mooi uitzien en passen bij jouw smaak en de inrichting van de slaapkamer. Maar in wat voor bed je slaapt maakt niet zo heel veel uit. Veel belangrijker is het op wat voor matras je ligt. Want juist daar valt of staat een goede nachtrust mee. Wat voor matras je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur maar ook van je postuur en favoriete slaaphouding. Er is volop keuze en het kan dan ook gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet als je op zoek gaat naar een goede matras.

Een matras van een bekend merk

Als je kiest voor een matras van een bekend merk zoals Avek dan weet je dat je een zeer degelijke matras koopt waar je vele jaren plezier van hebt. Het is misschien een grotere investering dan je eerder van plan was. Maar een goedkoop matras dat je na drie jaar moet vervangen is natuurlijk onder de streep veel duurder. Matrassen die op maat worden gemaakt naar de wensen van de klant zorgen er bovendien voor dat je goed slaapt en ’s morgens uitgerust opstaat.

Een goede nachtrust is heel belangrijk

Tijdens de slaap herstelt het lichaam van de dag ervoor. Niet alleen rust je uit, tijdens de slaap zorgt het lichaam ook voor herstel van spieren. Als je je de dag ervoor hebt ingespannen dan levert dat kleine beschadigingen aan de spieren op. Dat is niet erg, want je lichaam herstelt die schade met behulp van stoffen zoals eiwitten die je via de voeding binnenkrijgt. Om dat werk goed te doen is het belangrijk dat je goed slaapt en dat je lichaam tijdens de slaap door je matras optimaal wordt ondersteund. Alleen dan word je de volgende ochtend fris en uitgerust wakker en kun je de uitdagingen die op je wachten met gemak het hoofd bieden.

Wat voor bed is de beste keuze?

Voor welk type bed je kiest is grotendeels een persoonlijke keuze. Je kunt gaan voor een Avek boxspring maar als je liever een bed hebt met een spiraal of lattenbodem en een goede matras dan is dat natuurlijk ook prima. Er zijn ook mensen die zweren bij een schuimmatras die zich gedurende de nacht naar je lichaam vormt. Als je een nieuwe matras gaat kopen is het verstandig om je in een winkel goed te laten adviseren. Als je online koopt kun je op de website van de winkel vaak goede informatie vinden over de verschillende matrassen en voor welk lichaamstype en ‘slaaptype’ ze het meest geschikt zijn. Ook maakt het natuurlijk verschil of je alleen slaapt of samen met een partner. Je kunt in dat laatste geval ook kiezen voor twee aparte matrassen zodat jullie beiden een matras hebben die goed aansluit bij de persoonlijke behoefte.