Houd jij van koken en ben jij een echte keukenprins of prinses? Of brandt eigenlijk alles aan bij jou waardoor de rookmelder weer 10 keer per maand afgaat? Met onze tips van Kokendwatergigant vertellen wij jou hoe je met een Quooker in de keuken jouw kookkunsten kan verbeteren. Als je dacht dat je met een Quooker alleen snel kokend water binnen handbereik had, of een snelle kop warme thee hebt gezet, dan heb je het mis! Quooker is ideaal om te gebruiken tijdens het koken, zo is het efficiënt en daarnaast verkort het de kooktijd.

Wat kan je zoal met een Quooker?

Een Quooker is een kraan die direct kokend water levert. Het is een kraan dat is ontworpen om snel en gemakkelijk kokend water te leveren voor verschillende toepassingen in de keuken. Met een Quooker kun je bijvoorbeeld snel thee of koffie zetten, soep bereiden of pasta koken zonder te hoeven wachten tot het water kookt op het fornuis.


Een Quooker is een kraan die kokend water direct uit de kraan levert. Het biedt een aantal voordelen, zoals:

Hoe kan een Quooker bijdragen bij het koken?

Ja, het is echt waar, met een Quooker kun je koken. Naast het leveren van direct kokend water kan een Quooker ook warm en koud water leveren, waardoor het een complete kraan is voor het bereiden van voedsel en dranken. Je kunt de Quooker gebruiken om bijvoorbeeld aardappelen, groenten, rijst of pasta te koken, of om bouillon of thee te maken. Met de bijgeleverde accessoires, zoals een kokend waterkraan met flexibele slang wordt het koken eenvoudiger en gemakkelijker.

Tijd voor onze tips!

Tip 1: Maak gebruik van de juiste temperatuur

Gebruik het kokende water van de Quooker bijvoorbeeld om snel te beginnen met het koken van groenten of pasta. Daardoor kookt het water sneller op het fornuis, dan dat je koud water in de pan giet.

Tip 2: Gebruik het kokende water om snel te blancheren

Blancheren is een kooktechniek waarbij groenten of fruit kort worden gekookt en vervolgens direct in koud water worden gelegd. Zo blijft de kleur en structuur behouden. Door de directe beschikbaarheid van kokend water is blancheren met een Quooker ideaal. Je kunt het kokende water snel in een pan gieten en vervolgens de groenten of het fruit snel blancheren.

Tip 3: Maak soepen en sauzen snel en gemakkelijk

Met een Quooker kun je snel en gemakkelijk soepen en sauzen maken. Tap het kokende water direct in een pan en voeg de ingrediënten toe. Het kokende water zorgt ervoor dat de ingrediënten snel gaar worden en de saus of soep snel op smaak is.

Tip 4: Maak gebruik van de flexibele slang

Als je Quooker is uitgerust met een flexibele slang, kun je warm en koud water op de gewenste plek krijgen. Maak hier gebruik van bij het maken van gerechten waarbij je warm of koud water direct nodig hebt, zoals bijvoorbeeld bij laten koken van water om je aardappels, groenten of pasta in te koken.

Tip 5: Maak regelmatig schoon

Om de Quooker in goede staat te houden, is het belangrijk om regelmatig schoon te maken. Reinig de kraan en het reservoir regelmatig volgens de instructies van de fabrikant. Dit voorkomt niet alleen kalkaanslag, maar ook het ontstaan van bacteriën.

Door deze tips te volgen, kun je optimaal gebruikmaken van de Quooker tijdens het koken.

Over Quooker

Quooker is merkleider van kokend water kranen. Het bedrijf is opgericht in Nederland in 1970 en is sindsdien een toonaangevend merk op het gebied van kokend water kranen. Een Quooker-kraan is een kraan die direct kokend water kan leveren, waardoor het een handige en snelle manier biedt om warm water te krijgen voor thee, soep, pasta en andere toepassingen. En het makkelijkste van alles: je Quooker bestellen kan nu ook gemakkelijk online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *