Hoe vindt je telegram groepen?

Telegram is mogelijk bekender voor sommigen dan voor anderen, maar het is onmiskenbaar populair. Voor degenen die er minder bekend mee zijn, kan het platform worden vergeleken met WhatsApp.

Op Telegram kun je lid worden van groepen, maar hoe werkt dat eigenlijk? In deze blog wordt uitgelegd wat Telegram precies is, hoe je groepen kunt vinden en meer.

De 5 beste cadeaus voor 18 jarige meiden, ontdek ze hier!

Wat is Telegram?

Telegram is een chatapplicatie waarmee je met anderen kunt communiceren. Door het gebruik van end-to-end versleuteling kun je er zeker van zijn dat je berichten veilig zijn en dat niemand anders ze stiekem kan lezen.

Hoewel WhatsApp nu ook end-to-end versleuteling biedt, zijn er verschillen tussen de twee apps. Bij Telegram kun je bijvoorbeeld jezelf toevoegen aan groepen met wel 10.000 gebruikers. Een ander voordeel van de app is de snelheid waarmee alles werkt. Je kunt onbeperkt berichten versturen en dus constant in contact blijven met allerlei mensen.

Helaas blijkt in de praktijk dat er weinig sociale controle is op Telegram. Vooral als je gevoelig bent voor bepaalde onderwerpen of als je te maken hebt met jonge gebruikers, kan dit problemen veroorzaken. Mensen komen in aanraking met zaken die ze liever zouden vermijden.

Makkelijk je haar opsteken? Leer het hier.

Speciale functies

De app beschikt over een aantal speciale functies die het vermelden waard zijn. We hebben deze voor je op een rijtje gezet:

1. Geheime chats:
Met slechts twee apparaten kun je een geheime chat starten. De encryptie en decryptie van de chat vinden plaats op het desbetreffende apparaat zelf. Hoewel Telegram synchroniseert met al je apparaten, zul je geheime chats niet op alle apparaten terugvinden.

2. Grote bestanden versturen:
Je kunt bestanden tot 1,5 GB naar anderen versturen via het Cloud-systeem. Hierdoor ben je niet langer gebonden aan ingewikkelde downloads en dergelijke. Als je bijvoorbeeld een bestand op je telefoon ontvangt maar het op je computer wilt openen, is dat geen probleem. Dankzij het Cloud-systeem kun je hetzelfde bestand ook op je computer openen.

Telegram groepen

Een belangrijke activiteit op Telegram is het deelnemen aan groepen. In deze groepen kun je discussiëren over verschillende onderwerpen of gewoon leuke gesprekken voeren. De onderwerpen van deze groepen variëren sterk, van crypto tot politiek en nog veel meer.

Een supergroep kan tot wel 10.000 deelnemers bevatten. Hierdoor kan het aantal berichten dat je ontvangt behoorlijk oplopen. Gelukkig kun je chats dempen om dit te beheersen.

Geen tekentalent? Oefen eerst deze makkelijke tekeningen.

Telegram kanalen

Naast Telegram-groepen bestaan er ook kanalen. Je kunt je abonneren op een kanaal, waarbij je regelmatig nieuwsberichten ontvangt. Op deze berichten kun je in principe niet reageren, maar je blijft wel op de hoogte van de laatste nieuwtjes. De onderwerpen variëren van specifieke niches tot meldingen over het laatste wereldnieuws.

Voorwaarden

Veel Telegram-groepen en -kanalen hebben bepaalde voorwaarden. Beheerders kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om gedurende een bepaalde periode geen berichten toe te staan. Dit helpt bij het voorkomen van overmatige spam en zorgt voor enige mate van overzichtelijkheid.

Een andere veelvoorkomende ‘regel’ is dat je op een specifieke manier mensen kunt rapporteren. Vaak gebeurt dit door te reageren op een bericht met ‘@admins’. Op deze manier wordt er toch een vorm van sociale controle gehandhaafd en wordt er gelet op hoe personen binnen de groep met elkaar omgaan.

Voorbeelden van Telegram groepen

Zoals eerder vermeld, zijn er talloze Telegram-groepen waar je je bij kunt aansluiten, die gemakkelijk op internet te vinden zijn. Hier zijn enkele voorbeelden om je een idee te geven van wat je kunt verwachten op dit chatplatform:

1. **Cryptoboerderij – Dutch only**: Een informele chat over cryptohandel, waar je op een gemakkelijke manier ideeën kunt delen, vragen kunt stellen en informatie kunt opdoen met andere deelnemers. Deze groep telt al zo’n 4000 leden.

2. **112PERS.nl**: Een bot die informatie verstrekt over 112-meldingen, waardoor je op de hoogte blijft van noodsituaties door het hele land.

3. **NLPolitiek**: Een chatgroep over de Nederlandse politiek, waar het altijd interessant blijft om te praten, vooral rond verkiezingstijden.

Hoewel Telegram-groepen een platform bieden om deel te nemen aan discussies over actuele onderwerpen, is het altijd belangrijk om je eigen mening te kunnen onderbouwen. Het is echter vermeldenswaardig dat Telegram-groepen niet altijd positief in het nieuws zijn gekomen. Zo is er bijvoorbeeld eens een negatief bericht geweest over bedreigingen door FvD-extremisten.

Andere vormen van sociale media

Naast Telegram zijn er diverse andere vormen van sociale media beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan Instagram, een platform waar voornamelijk foto’s en korte video’s worden gedeeld, en aan het alom bekende Facebook. Op Facebook deel je berichten met je vrienden, variërend van leuke nieuwtjes tot serieuze gebeurtenissen.

TikTok

Een groeiende app met een boeiend algoritme is TikTok, die langzaam maar zeker Instagram en YouTube van de troon stoot.

TikTok staat vooral bekend om het delen van korte video’s. De app stelt gebruikers in staat om eenvoudig korte video’s te maken, te bewerken en te delen met andere gebruikers over de hele wereld. Met een breed scala aan filters, effecten en geluiden kunnen gebruikers hun video’s bewerken en verbeteren.

De app heeft een enorme populariteit verworven, met name onder jongeren. TikTok biedt gebruikers de mogelijkheid om nieuwe trends te creëren en te volgen. Echter, net als elke andere app, heeft TikTok ook wat controverse veroorzaakt. Dit varieert van ernstige privacykwesties tot inhoud die als ongepast wordt beschouwd.

Conclusie

Telegram wordt steeds populairder als een app waarmee je gemakkelijk in contact kunt komen met anderen. Een van de interessante aspecten van deze app zijn de groepen waar je lid van kunt worden. Hier kun je communiceren met anderen over onderwerpen die je interesseren of die leuk lijken. Daarnaast zijn er specifieke kanalen waarop bots of andere gebruikers je informeren over bijvoorbeeld het laatste nieuws. Ondanks deze voordelen blijkt de sociale controle binnen Telegram niet altijd erg hoog te zijn. Daarom raden we het gebruik ervan door jonge kinderen af.

Picture of Martin
Martin

Auteur

Ik ben een toegewijde blogger met een pen die de digitale wereld doorkruist. Als contentcreator voor diverse websites ben ik geboren om mijn gedachten te delen. Met een achtergrond in online marketing, ben ik bedreven in het boeien van lezers met pakkende en informatieve blogs. Mijn schrijfstijl varieert van technologische trends tot lifestyle-onderwerpen. Als een fervent voorstander van het geschreven woord, streef ik ernaar om lezers te informeren en te vermaken. Mijn blogs dienen als venster naar verschillende werelden, waarin we samen ideeën verkennen en de grenzen van kennis verleggen.

Inhoud
Nieuwe blogs