Merk je meer en meer dat het een keer tijd is om je eigen huis te verfrissen? Bijvoorbeeld omdat je al vele jaren in je woning woont, maar eigenlijk nooit echt goed een grote schoonmaak aan hebt gepakt? Of omdat je binnenkort de sleutels van de nieuwe woning krijgt en het graag een keer grondig schoon gaat maken? Om er zeker van te zijn dat je nog steeds het overzicht blijft behouden tijdens het verfrissen van je huis, is het altijd een goed idee om een helder stappenplan te volgen. Waar je dan zoal aan kunt denken, lees je hier.

Het begint bij de basis: pak de ramen en de vloer een keer goed aan

Om je huis succesvol te kunnen verfrissen, is het erg belangrijk dat je goed begint met de basis. Zet een houten vloer bijvoorbeeld een keer opnieuw in de olie, lap de ramen en gooi de gordijnen in de was. En heb je bijvoorbeeld een fantastisch Perzisch tapijt of een hoogpolig tapijt in huis liggen? Door te kiezen voor een tapijtreiniger huren, maak je ook meteen korte metten met de stofdeeltjes en het vuil dat in de loop van de tijd in het stof is gekomen.

Maak gebruik van allesreiniger met een fijne geur voor een fris gevoel

Niets is er zo fijn dan een interieur dat lekker fris ruikt. Dus ga je aan de slag met het reinigen van het meubilair en de vensterbanken? Zet een emmertje met warm water en allesreiniger klaar, zodat ieder oppervlak grondig schoon kan worden gemaakt. Je zult al erg snel merken dat het interieur een flinke opfrisbeurt krijgt. Dat is natuurlijk het belangrijkste van alles als het aankomt op het plannen van een grote schoonmaak.

Kies er regelmatig voor om te starten met ontspullen

Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een keer wat rigoureuzer aan de slag moet gaan. Misschien heb je in de loop van de tijd eigenlijk veel te veel spullen verzameld, waar je eigenlijk een keer afscheid van moet gaan nemen. Pak dit project dan met goede handen aan en tref de nodige voorbereidingen. Maak een keer de keuze voor machineverhuur, zoals een verhuislift of opslagcontainers. Trommel een aantal vrienden of familieleden op en ga snel en effectief aan de slag met de klus. Je huis oogt meteen erg opgeruimd en het overzicht kan veel beter worden bewaard.