Kan je een ei koken in de magnetron?

Geduld is een goed ding. Maar soms is het geduld op. Je kunt een eitje in tien minuten hard koken. Heb je veel tijd? Neen Is het mogelijk om een magnetron te gebruiken in plaats van een pan? Goed. een soort vervolgens.

Je kunt een ei koken in magnetron als je het uit de schaal haalt. Er is een aanzienlijke kans op explosiegevaar als je dat niet doet.

Een van de beste paardenmiddelen tegen verkoudheid, vind je hier en hier!

Waarom is mijn ei gebroken?

Wanneer een ei in een pan wordt gekookt, stroomt de warmte langzaam van buiten naar binnen. Alles zal eerst gaar worden in de buurt van de schaal, waarna het eiwit langzaam in de kern zal stolt. Het werkt in de magnetron op een andere manier. De straling van de magnetron passeert de schaal. De binnenkant van het eiwit en eigeel zal opwarmen en stolt, waardoor het te veel uitzet. De gevolgen? De schaal breekt uit elkaar omdat het de druk niet kan dragen.

Wifi wachtwoord achterhalen via Android? Zo doe je het.

Is het mogelijk om een ei helemaal niet in de magnetron te plaatsen?

Het is absoluut haalbaar om een ei in een magnetron te bereiden. Het enige waar je op moet letten zijn het aantal Watt, de duur en of je het ei uit de schaal haalt. We geven in het volgende overzicht een aantal verschillende manieren om het ei te bereiden. Lees de instructies zorgvuldig door. Er is meestal geen probleem.

Roei

Het koken van roerei in de magnetron is een geweldige manier om een veelzijdig ei te maken. Hier is een manier om het in de magnetron te bereiden:

Benodigdheden

  • 2 eieren
  • Magnetronbestendige kom
  • Melk
  • Peper en zout

Instructies

  1. Voeg een scheutje melk toe en snijd de eieren in een kom.
  2. Vergelijk de eieren en melk met een vork of garde.
  3. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Met een magnetronbestendige deksel of magnetronfolie dek je de kom af.
  5. Plaats de kom in de magnetron en kook de eieren gedurende 1 tot 2 minuten op volle kracht. Haal ze elke 30 seconden uit en roer ze door.

Een omelet

Het is een geweldige manier om je dag te beginnen en wat minder vervelende dingen te doen: een ei. Lees de aanwijzingen door en begin met plezier:

Benodigdheden

  • 2 eieren
  • Magnetronbestendig bord
  • Melk (optioneel)
  • Zout en peper
  • Geraspte kaas (optioneel)
  • Fijngesneden groenten (optioneel)

Instructie

  1. Voeg de eieren toe aan het bord en voeg eventueel melk toe.
  2. Vergelijk de eieren en melk met een vork of garde.
  3. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Voeg champignons, paprika, ui en andere groenten en geraspte kaas toe.
  5. Placeer het in de magnetron en kook de omelet gedurende twee minuten op volle kracht.
  6. Haal het bord uit de magnetron en maak je eigen omeletje.

Gepocheerd ei

Hoewel het moeilijk kan zijn om een gepocheerd ei op het fornuis perfect te bereiden, is hier een manier om het in de magnetron te bereiden:

Benodigdheden

  • 1 ei
  • Magnetronbestendige kom
  • Water
  • Azijn
  • Zout

Instructies

  1. Voeg een scheutje azijn en een snufje zout toe aan de kom.
  2. Voorzichtig meng het ei met het water. Het ei moet volledig onder water staan.
  3. Plaats de kom in de magnetron en kook het ei gedurende 1-2 minuten of tot het eiwit volledig gestold is en de dooier nog zacht is.
  4. Gebruik een schuimspaan om het ei uit het water te halen nadat u de kom uit de magnetron hebt gehaald. Zo behoud je de structuur en serveer je het ei soepel.

Shakshuka

Als je echt wilt proberen een gerecht uit de magnetron te maken, Shakshuka is een heerlijk Midden-Oosters gerecht met eieren, tomatensaus en kruiden. Begin direct met het volgen van de volgende instructies:

Benodigdheden

  • 2 eieren
  • Magnetronbestendige kom
  • Tomatensaus
  • Paprika
  • Ui
  • Knoflook
  • Komijn
  • Zout en peper

Instructies

  1. Snijd de ui en paprika in kleine stukken, hak de knoflook fijn.
  2. Voeg de komijn, knoflook, ui, paprika en een snufje zout toe aan de kom.
  3. Voeg de tomatensaus toe en roer het goed.
  4. Met een magnetronbestendige deksel of magnetronfolie dek je de kom af.
  5. Put de kom in de magnetron en kook de tomatensaus gedurende twee tot drie minuten op volle kracht. Bekijk vervolgens of de tomatensaus flink op temperatuur is.
  6. Bevestig de tomatensaus met de eieren.
  7. Placeer de kom terug in de magnetron.
  8. Kook de shakshuka op volle kracht gedurende 1 tot 2 minuten of tot de eieren volledig zijn gestold.

Gekookt ei

Bovendien kunnen we hier geen volledige zekerheid geven, ondanks het feit dat de vraag van dit artikel gaat over het koken van een ei in de magnetron. Er zijn mensen die beweren dat het met schil mogelijk is, maar dan op zeer lage snelheid in een glas water. De ander zegt dat het ei in een glas moet worden gebroken en dan op een laag vermogen moet worden gekookt.

Daarom moet je voor een gekookt ei een beetje tijd uittrekken. In dit geval is de pan uw beste vriend. Hoewel het een beetje tijd kost, is het resultaat geweldig. Je kunt in 5 minuten of minder klaar zijn met een Quooker.

 

Conclusie

Als gevolg hiervan kan een ei in de magnetron worden bereid, maar het moet altijd zonder schil zijn. Er wordt toch een ei met schil in de magnetron gegooid? Dan zal het ei uitbarsten.

Andere “soort” magnetron eierenrecepten, zoals omelet en gepocheerde ei, zijn op deze blog te vinden. Hoewel de magnetron snelheid biedt, biedt het niet altijd alle comfort. Je moet het zelf proberen om te weten hoe het smaakt.

Picture of Martin
Martin

Auteur

Ik ben een toegewijde blogger met een pen die de digitale wereld doorkruist. Als contentcreator voor diverse websites ben ik geboren om mijn gedachten te delen. Met een achtergrond in online marketing, ben ik bedreven in het boeien van lezers met pakkende en informatieve blogs. Mijn schrijfstijl varieert van technologische trends tot lifestyle-onderwerpen. Als een fervent voorstander van het geschreven woord, streef ik ernaar om lezers te informeren en te vermaken. Mijn blogs dienen als venster naar verschillende werelden, waarin we samen ideeën verkennen en de grenzen van kennis verleggen.

Inhoud
Nieuwe blogs