Vandaag de dag hechten we steeds meer waarde aan het inrichten van een luxe badkamer. In een mum van tijd kun je namelijk je eigen mini-oase samenstellen en heb je een plek ingericht waar je volledig tot rust kunt komen. Dus waar kun je zoal op letten op het moment dat je een nieuwe badkamer gaat ontwerpen? We geven je alvast een paar handige ontwerptips in dit blog. Geef je binnenkort je eigen badkamer ook een leuke upgrade, na het opdoen van badkamer inspiratie?

Investeer in goede tegels voor een luxe uitstraling

Wil je op korte termijn starten met een snelle renovatie of een grondige verbouwing in huis? Het begint in beide gevallen natuurlijk allemaal met het samenstellen van de juiste basis bij jou in de badkamer. Deze basis bestaat uit tegels van de beste kwaliteit en/of strak stucwerk. Voor een industriële look kun je ook nog gaan voor betonstuc, dat op dezelfde manier aan wordt gebracht als regulier stucwerk. Door te gaan voor een luxe basis, kun je de plank eigenlijk haast niet meer mis gaan slaan tijdens de renovatie of de verbouwing. Ook zijn de meeste tegels eenvoudig te combineren met vrijwel iedere stijl sanitair.

Ga slim om met de ruimte en deel deze strategisch in met het juiste sanitair

Op het moment dat je het juiste tegelwerk hebt uitgekozen, is het de hoogste tijd om de rest van de ruimte in te delen. Ga op zoek naar het mooiste sanitair voor de badkamer en stem dit meteen af met een wastafelmeubel in een bijpassende stijl. In slechts een paar stappen heb je het ontwerp dan al samengesteld. Ga altijd slim om met de ruimte die er beschikbaar is. Denk daarbij aan het integreren van genoeg opbergruimte, zodat je genoeg plek hebt voor het opbergen van handdoeken en douchespullen.

Maak de badkamer helemaal compleet met luxe badproducten

Ben je voor de volle 100% tevreden met het ontwerp van de luxe badkamers? Dan is het natuurlijk wel zo leuk dat je het nóg meer om gaat toveren tot een ware mini-oase, waar je helemaal tot rust kunt komen. Gelukkig is dat helemaal niet zo lastig. Dit doe je namelijk het beste door meteen een aantal luxe badproducten uit te zoeken. Hierdoor zorg je voor de kers op de taart en kun je heerlijk tot rust komen, bijvoorbeeld na een lange werkdag.