De officiële wintertijd gaat bijna van start en het voelt al langzaam aan als herfst. Dit betekent dat de dagen korter en kouder worden en dat het dus weer tijd is voor een knusse plek in huis om je helemaal in terug te kunnen trekken. Met een comfortabele bank en bijpassende accessoires kom jij de winter wel door! Ontdek hieronder dé najaarstrends van 2023 die zorgen voor een cozy feeling in huis!

1. Hotel at home

Het luxe gevoel van een hotelkamer is toch ideaal voor in huis? Door het aanbod van luxe materialen, rijke stoffen en comfortabele zitmeubels creëer je een eigen hotel chique interieur in jouw huis. Een royale elementenbank is een voorbeeld van een prachtige bank, ondanks haar minimalistische design. Om de look in je woonkamer volledig af te maken is een salontafel van versteend hout en een extra zacht vloerkleed perfect voor deze herfst!

2. Curves en rond

De ronde, organische vormen zijn al een tijdje te zien, maar deze trend trekt zich nog even door in het najaar. Ronde vormen en curves geven een knusser en comfortabeler gevoel in de woonkamer. Dit soort originele verschijningen zijn op vele manieren terug te zien in diverse meubelen. Zo vind je banken, tafels of bijvoorbeeld vloerkleden in organische vormen. Dit zorgt voor een fijn contrast in een hoekige of lange woonkamer.

3. ‘Natuur’lijk

Houd je meer van een rustig kleurenpalet? Dan zijn de aardetinten, zandkleur, beige en taupe de ideale kleuren voor jouw zitmeubels en ook helemaal van dit seizoen. De natuurtinten zijn gemakkelijk te combineren met elkaar, maar ook met zwaardere kleuren. Deze trend gaat nu ook vaak gepaard met de bruine, warme houtsoorten wat zorgt voor een zachte en intieme uitstraling. Kom je er niet uit? Bij De Troubadour Interieurs kan je een gratis interieuradvies boeken waarbij je met al je woonvragen terecht kunt!

4. Bouclé all the way

Bouclé is letterlijk vertaald uit het Frans naar ‘lus’. Het is een geweven stof met stukjes lus. Het is niet voor niets een favoriet bij velen, de stof is namelijk zeer comfortabel aan de huid en makkelijk te onderhouden. Doordat de stof wat meer structuur bevat geeft dit een knus en warm gevoel bij jouw eetkamerstoelen, fauteuil of bank. Een perfecte manier om warmte aan je interieur te geven!

5. Verschillende elementen

Een laatste trend is de elementenbank. Een elementenbank, ook wel een modulaire zitbank, kan je precies zo samenstellen naar jouw wensen. De verschillende elementen zijn te vinden in allerlei afmetingen waardoor je voortdurend kunt puzzelen met zitcombinaties en je dus nooit aan één opstelling vastzit. Ook is een comfortabele fauteuil, longchair of loveseat perfect om afwisseling te creëren en de woonomgeving meer gezellig te maken.