Je hebt je huis mooi ingericht, opgeruimd en schoongemaakt. Wat mist er dan nog? Juist een mooi boeket op tafel! Bloemen zijn een prachtige aanvulling op elk interieur; ze geven kleur, geur en levendigheid. Je kunt natuurlijk kiezen voor een bos kunstbloemen, maar echte zijn altijd mooier. Om in je eigen huis neer te zetten, of om aan iemand cadeau te doen. Maar welke soort kies je en ga je voor een enkele soort of een samengesteld boeket? Wij vertellen je waarom rozen altijd een goede keuze zijn.

Bloem van de liefde

De roos staat bekend als de koningin onder de bloemen en wordt al sinds eeuwen beschouwd als de bloem van de liefde. Het is de ultieme bloem om te geven aan iemand van wie je houdt. Heel romantisch is die ene rode roos die je bijvoorbeeld geeft met Valentijnsdag of als feestelijk cadeau nadat iemand is geslaagd. Wereldwijd blijft het een geliefde bloem, zo ook in Nederlandse huiskamers. Met een mooie bos rozen geef je jouw huis, of dat van een ander, een prachtige toevoeging; vol liefde en geur! Kies voor een kleur die mooi past, of juist contrasteert, met de kleuren in je interieur. Witte of rode rozen doen het altijd goed, maar je kunt ook een gemengd boeket nemen of bijvoorbeeld een tedere, roze tint.

Een stukje geschiedenis

Rozen hebben een lange geschiedenis. De Grieken, Romeinen en natuurlijk Egyptenaren teelden al rozen en maakten er ook parfum of rozenwater van. In China en Afrika werd de bloem ook al in de oudheid geteeld. In Nederland was dat pas rond 1550, daarvoor was de tulp veel populairder. Vanuit Nederland werden overigens de geteelde rozen weer geëxporteerd, voor geurende rozentuinen die overal in Europa bij Koninklijke Paleizen werden opgetrokken. Binnen deze tuinen werd er volop mee geëxperimenteerd en gekweekt. Er werd gekeken wie de mooiste rozen kon kweken en natuurlijk of het mogelijk was nieuwe soorten te kweken. Met succes. Want in de achttiende en negentiende eeuw werden de catalogi van diverse telers steeds omvangrijker. Er kwamen ook theeroosjes, treurrozen, rozenstruiken op stam, klimrozen en nog veel meer bij. Tegenwoordig wordt er zelfs gezorgd dat we rozen zonder doornen kunnen kopen. Daarmee is het een zeer veelzijdige bloem geworden en ook een prachtige plant voor in de tuin.

Verrassen met een bos rozen

Een verjaardag, trouwdag of jubileum, of zomaar omdat je van diegene houdt: met een bos rozen kun je altijd aankomen. Laat de rozen bezorgen als extra verrassing. Dit kan met of zonder vaas. Je kunt het ook combineren met gipskruid, want het zachte wit laat het rood van de roos helemaal tot haar recht komen. Of ga voor een herfstig boeket gecombineerd met rode besjes en rode gerbera’s. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een prachtig boeket van 50 rode rozen (of meer) om je liefde voor de ander helemaal uit te spreken. Rode rozen worden altijd bezorgd door een bloemist uit de buurt van de ontvanger, zodat je na het bestellen zeker weet dat deze vers en schitterend aan de deur worden afgeleverd.

Thuis genieten van rode rozen

Natuurlijk kun je een boeket prachtige rozen voor jezelf bestellen en laten bezorgen. Het zijn immers prachtige bloemen die in ieder huis passen, van modern tot klassiek. Het is goed om dan het boeket zo snel mogelijk in een vaas te plaatsen die past bij het interieur. Heb je een moderne, industriële look in je huis, dan zet je de rozen in een robuuste, stenen vaas. Is je interieur rustiek dan kies je voor een Boerenbont vaas en in een klassiek interieur stralen de rozen het mooist in een kristallen vaas, geplaatst op een bijzettafel om nog meer aandacht te vragen voor het boeket.

Hoe houd je jouw boeket rozen zo lang mogelijk mooi?

Heb je een mooie vaas met rozen, dan wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Met een paar tips kun je er veel langer van genieten. Snijd de stengels schuin af en verwijder het blad onderaan de steel. Het is belangrijk dat er geen blad in het water zit, want dat gaat rotten. Door het schuine oppervlak aan de steel, zijn de rozen beter in staat om water en voedingsstoffen op te nemen. Neem een schone vaas die groot genoeg is en doe hier een heel klein druppeltje chloor in. Dan groeien er minder bacteriën in het water. Controleer het water dagelijks en ververs het als het troebel wordt. Vul het ook aan als de rozen veel hebben ‘gedronken’.

Geef je interieur een boost

Maak jezelf blij met een prachtige bos rozen. Denk ook eens aan een bont boeket met allerlei kleuren of ga voor wit, roze, geel en oranje. Je hebt ze zo besteld en ze worden snel bezorgd. Geef je interieur een boost met de schoonheid en de heerlijke, verfijnde geur van een boeket rozen!