Gefeliciteerd! Je bent nu de trotse bezitter van je nieuwe woning. Maar voordat je de vreugdedans doet, heb je even stilgestaan bij de beveiliging van je nieuwe stek? Maak je geen zorgen, in dit blog krijg je alle praktische tips om je nieuwe woning zo veilig mogelijk te maken. Dus laten we aan de slag gaan en zorgen dat je met een gerust hart je nieuwe huis kunt betrekken,

 1. Begin met een frisse start – vervang de sloten
  Klinkt extreem? Maar het is de eerste en belangrijkste stap. Je weet nooit wie er nog een reservesleutel van je nieuwe woning heeft. Dus, waarom risico lopen? Schakel een erkende slotenmaker in, zoals de slotenmaker in Arnhem, die je helpt met het installeren van kwaliteitssloten en je huis veilig maakt.
 2. Beveiligingscontrole – inspecteer ramen en deuren
  Wist je dat inbrekers meestal hun toegang vinden via onbeveiligde ramen en deuren? Besteed dus wat tijd om alle ramen en deuren in je nieuwe huis grondig te inspecteren. Als je merkt dat de sloten of kozijnen niet stevig genoeg zijn, aarzel dan niet om een expert te raadplegen.
 3. Ga voor een alarmsysteem
  Een alarmsysteem is je verdedigingslinie tegen potentiële inbrekers. Of je nu kiest voor een eenvoudig doe-het-zelf systeem of een geavanceerd systeem met een bewakingscamera en een alarmcentrale, de keuze is aan jou. Kies wat past bij jouw behoeften en budget, en maak je huis extra veilig.
 4. Installeer goede buitenverlichting
  Buitenverlichting kan een grote afschrikker zijn voor inbrekers. Zorg ervoor dat je ingangen goed verlicht zijn en donkere hoeken van je tuin geen schuilplaatsen worden voor ongewenste bezoekers. Een bewegingssensor kan een verrassingsfactor zijn die inbrekers afschrikt. Pro tip? Installeer duurzame LED verlichting! Dit gaat veel langer mee dan reguliere verlichting en is daardoor veel duurzamer.
 5. Ga op de koffie bij de buren
  Buurman to the rescue! Goede buren zijn waardevolle bondgenoten bij het veilig houden van je huis. Ze kunnen je helpen door een extra oogje in het zeil te houden wanneer je er niet bent, en wanneer je in goed contact bent kunnen jullie eigenaardigheden via de Whatsapp met elkaar bespreken. Dus, stap naar voren, introduceer jezelf en begin met het opbouwen van goede relaties in je nieuwe buurt.
 6. Verstop je waardevolle spullen
  Het laatste maar zeker niet het minste, laat je waardevolle spullen niet in het zicht liggen. Verberg ze in lades, kasten, of nog beter, in een kluis. En vergeet niet om je waardevolle items te registreren en te markeren, zodat ze makkelijker te traceren zijn in het geval een inbreker tóch de kans krijgt om binnen te sluipen.

 

Daar heb je het, een stapsgewijze handleiding om je nieuwe huis veilig te maken. Met deze tips kun je van je nieuwe huis een veilige en beveiligde plek maken om te wonen. Na het opvolgen van deze tips weet je zeker dat je helemaal fijn je nieuwe huis intrekt. Wil je meer advies over sloten of beveiligingssystemen? Je kunt contact opnemen met een lokale slotenexpert zoals de slotenexpert Utrecht. Zij zijn gespecialiseerd in het beveiligen van allerlei typen accommodaties en weten als geen ander wat de zwakke plekken van een woning zijn.