Dit is een gesponsord artikel.

Velen die beginnen aan een nieuwe indeling van hun woon- of slaapkamer zien vooral op tegen het bepalen van de verlichting. Het is daarbij voor de meesten een gegeven dat je eerst een bepaalde tijd in jouw woning wilt doorbrengen voordat je hierover de juiste

beslissingen kunt nemen. Dit is vooral omdat je dan pas weet waar je hoeveel licht nodig hebt, waar meubels als banken en tafels eenvoudiger direct te kopen zijn. Onze tips kunnen snel licht in de duisternis geven en helpen je bij het maken van verstandige keuzes. Daarbij gaan we ook specifiek in op de voorwaarden voor de beste webshop om deze aankopen te doen.

Vier adviezen voor lampen en verlichting

Een goed lichtplan is de basis voor het optimale woongemak. Je wilt voldoende fel licht in huis hebben om goed te kunnen zien, maar daarnaast ook een fijne sfeer creëren. Verder wil je specifiek kijken naar leeslampjes of verlichting voor andere specifieke doeleinden. Dit zijn daarbij onze belangrijkste tips:

●      Geef jezelf de tijd voor een lichtplan. Een lichtplan geeft aan welke lichtpunten er in elke kamer moeten zijn en hoe daar in voorzien wordt. Allereerst wil je jezelf hier ruim de tijd voor geven omdat je dan de ruimtes in een nieuwe woning kent en weet hoe het zit met de natuurlijke verlichting. Daarbij kun je dit lichtplan nog eens weg leggen en later onder de loep nemen. Je zorgt dan in ieder geval voor een praktische oplossing die ook realistisch is.

●      Bekijk het brede online aanbod aan lampen. Kijk naar de verschillende stijlen maar overweeg ook specifiek de verschillende staande lampen, plafondlampen, hanglampen, wandverlichting en meer. Vergeet ook zeker de buitenverlichting voor in de tuin niet. Dit helpt je om je lichtplan op te stellen en te kijken naar hoe je de verlichting op een voor jou mooie manier verwerkt.

●      Verlichting en het milieu.  Verlichting verbruikt energie en zowel voor je portemonnee als voor het milieu is het fijn als je hier kunt besparen. Controleer dus welk type lampen je kunt gebruiken en kijk naar het gebruikte materiaal. Vaak is het ook mogelijk om energiezuinige gloeilampen in je al bestaande lampen te plaatsen.

●      Gebruik verlichting voor veiligheid. Verlichting is er niet alleen om letterlijk licht te geven. Je kunt het ook gebruiken om de veiligheid van jouw woning te waarborgen.  Werk bijvoorbeeld met tijdschakelaars, die er automatisch voor zorgen dat de lichten op een bepaalde tijd aan- en uit gaan. Zeker ook handig voor op vakantie.

Koop bij een betrouwbare webshop

Online winkelen biedt veel voordelen, waar de voordelen van fysiek winkelen inmiddels niet meer tegenop kunnen. Je koopt snel en krijgt thuis geleverd, waarbij je ook gewoon een persoonlijk advies kunt vragen.. De wildgroei aan online shops zorgt er daarentegen ook voor dat er ook malafide partijen op de markt zijn, waar je wel betaalt, maar vervolgens verder niets ontvangt. Op deze manier zorg je dat je kiest voor een betrouwbare webwinkel:

  1. Keurmerk. Beschikt de webshop over een keurmerk? Dit is een belangrijke indicatie van een goede kwaliteit want een webshop moet aan regels voldoen om deze beloning op de website te plaatsen. De aanwezigheid van een keurmerk geeft je doorgaans toegang tot een onafhankelijke klachtencommissie.
  2. Algehele reputatie. Controleer of eerdere klanten enthousiast zijn over de winkel. Lees daarbij specifiek de recente beoordelingen, omdat de kwaliteit van een webshop snel kan veranderen. Wees daarbij voorzichtig met het lezen en geloven van beoordelingen op de eigen website, omdat die kunnen worden beïnvloed door de winkel zelf.
  3. Levering en voorwaarden. Kijk hoe snel er geleverd wordt en wees je er van bewust dat dit per specifiek product kan variëren. Als er onduidelijkheid is, wil je contact op kunnen nemen met een goede klantenservice. Tenslotte wil je de voorwaarden, bijvoorbeeld voor retouren, in aanmerking nemen. Zo weet je zeker dat je de gelegenheid hebt een product thuis rustig te beoordelen en bekijken.

Koop die meubels bij vidaXL

Verlichting is en blijft een moeilijk aspect in elke woning. Bovenstaande tips helpen je om zo efficiënt mogelijk de lampen en verlichting te plannen in jouw kamers, waarbij je zowel het milieu als de veiligheid in jouw achterhoofd houdt. Daarbij het is het ook cruciaal om het beschikbare natuurlijke licht zoveel mogelijk te gebruiken.  Om je verder op weg te helpen bij deze aankoop, zijn ook de belangrijkste criteria voor een goede webshop op een rij gezet.

vidaXL is een uitstekend voorbeeld van een webshop waar je een persoonlijk, passend advies ontvangt op het gebied van verlichting. Deze winkel garandeert kwaliteit en heeft niet voor niets een uitstekende reputatie weten op te bouwen in zowel Nederland als België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *