VanJapanse messen tot hapjespannen en van waterkokers tot snijplanken. Bij het aanschaffen van nieuw keukengerei komt veel kijken. Wat heb je nu echt nodig? En hoeveel bestek of pannen moet je aanschaffen? Hieronder lees je het!

Denk na over je aankopen

Nieuw keukengerei is niet goedkoop. Daarom is het verstandig om voorafgaand goed na te denken welke spullen je daadwerkelijk nodig hebt en ook echt gaat gebruiken. Zo voorkom je dat je straks met spullen zit die je niet gebruikt. Dus hoe verleidelijk het ook is om voor die goedkopere all-inclusive pannenset te gaan, doe dit niet, tenzij je deze pannen natuurlijk allemaal denkt te gaan gebruiken. Hiernaast kan het handig zijn om voor producten te gaan die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Zo kan je in een koekenpan bijvoorbeeld niet alleen maar aardappeltjes, vlees en groente bakken, maar kan je het ook gebruiken om pastasaus in te maken.

Verder is het van belang om na te gaan hoeveel je van ieder product nodig denkt te hebben. Wanneer je alleen woont heb je bijvoorbeeld niks aan een 12-delige bestekset en kan je beter gaan voor de 6-delige set. Hetzelfde geld voor pannen en ander keukengerei.

Investeer in kwalitatief goede producten

Goedkoop is duurkoop, ga daarom voor kwalitatief goed keukengerei. Deze gaan vaak minder snel kapot en er zullen niet zo snel krassen op komen. Dit scheelt je op den duur geld.

Opbergmogelijkheden

Tijdens het zoeken naar keukengerei is het van belang om ook na te denken over hoe je jouw spullen gaat opbergen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bestekbak voor in de besteklade of een wandrek waaraan je al jouw pollepels, spatels en opscheplepels kan hangen. Sommige producten hebben net wat extra aandacht nodig als het om het opbergen gaat. Kwalitatieve koksmessen, zoals bijvoorbeeld Japans vleesmes, leg je natuurlijk niet zomaar in de lade neer. Deze hebben simpelweg wat meer bescherming nodig. In dit soort gevallen kan het slim zijn om messenbeschermers te kopen of een apart messenblok aan te schaffen voor jouw professionele koksmessen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor ander kwetsbaar keukengerei.

Bij het aanschaffen van nieuw keukengerei is het dus van belang om goed na te denken over je aankopen. Ga goed na wat je wel en niet nodig hebt en investeer in kwalitatief goede producten. Verder is het ook verstandig om na te denken over de manier waarop je jouw keukengerei gaat opbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *