Kunstgras is een alternatief voor natuurlijk gras dat de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen vanwege de vele voordelen die het biedt. Het is gemaakt van synthetische vezels die lijken op natuurlijk gras en kan gebruikt worden op verschillende oppervlakken, waaronder sportvelden, speelplaatsen, tuinen en zelfs daken.

Voordelen van kunstgras

Een van de belangrijkste voordelen van kunstgras kopen is dat het weinig onderhoud vereist. In tegenstelling tot natuurlijk gras hoeft het niet te worden gemaaid, besproeid of bemest, wat betekent dat het minder tijd en geld kost om het in goede staat te houden. Kunstgras is ook bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals vorst en droogte, waardoor het hele jaar door gebruikt kan worden.

Een ander voordeel van kunstgras is dat het duurzaam is en een lange levensduur heeft. Het kan tot 20 jaar mee gaan als het goed wordt onderhouden en hoeft niet zo vaak te worden vervangen als natuurlijk gras. Dat kan ook voor mensen met een huisdier dat graag buiten speelt een hele grote plus zijn. Dit alles kan op de lange termijn kostenbesparend zijn en bijdragen aan een duurzame levensstijl.

Non direction kunstgras

Je hebt verschillende soorten kunstgras. Een erg populaire soort is het zogeheten “non direction kunstgras“. Dit is een specifiek type kunstgras waarbij de vezels in verschillende richtingen zijn geplaatst, wat resulteert in een meer natuurlijke uitstraling. In tegenstelling tot traditioneel kunstgras zijn de vezels bij non direction kunstgras in één richting geplaatst, waardoor het gevaar dreigt dat het er plat en onnatuurlijk uitziet.

Daarbij is bij non direction kunstgras de zogeheten vleug niet zichtbaar. Traditioneel kunstgras met een vleug ziet er toch minder mooi uit. Als je tegen de vleug inkijkt, is het het mooist. Bij kunstgras met een non direction techniek is dit dus aan alle kanten mooi. Dat is een grote pré als het op non direction kunstgras uitkomt.

Een ander voordeel van non direction kunstgras is dat door de manier van het plaatsen van de vezels, het gras er niet alleen natuurlijker uitziet, maar ook meer structuur en grip biedt. Dit is vooral belangrijk voor sportvelden en speelplaatsen waar veiligheid een prioriteit is. De vezels bij non direction kunstgras zijn meestal korter en stugger dan die van traditioneel kunstgras, waardoor het gras beter bestand is tegen slijtage en meer grip biedt.

Net als traditioneel kunstgras is non direction kunstgras er ook in veel verschillende tinten groen, van donker tot licht, en met elkaar gemixt. Op die manier kan je zelf uitkiezen welke soort je het mooist vindt. De keuze is reuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *