Verlichting is een heel belangrijk element in huis. Met de juiste verlichting kan je namelijk de ruimte sfeer geven en daarom lees je in deze blog wat voor verlichting het beste past in de badkamer, keuken, woonkamer en slaapkamer. Let’s start!

#1. Woonkamer

De woonkamer is een plek waar we veel te vinden zijn. Het is de ruimte waar we ontspannen, maar ook waar we veel tijd met vrienden en familie doorbrengen. Het is daarom belangrijk dat deze ruimte goed licht heeft, maar ook sfeervol licht bevat. Denk aan een mooie staande lamp, een grote eyecatcher aan het plafond en een aantal wandlampjes bijvoorbeeld. Door verschillende lampen met elkaar te combineren zorg je ervoor dat het een speels effect geeft.

#2. Keuken

In de keuken is het belangrijk om functionele verlichting te hebben hangen. Kies voor plafondlampen of inbouwspotjes. Hierdoor is er voldoende licht wanneer je gaat koken en staat het ook nog eens modern en sfeervol. Tip: richt de spotjes op het werkblad, het aanrecht en het fornuis, zodat je hier altijd genoeg licht hebt. Wil je in de avond liever niet zo fel licht? Zorg er dan voor dat je nog een mooie hanglamp hebt hangen, zodat je de spotjes in de avond kunt uitdoen.

#3. Slaapkamer

Dit is toch wel de plek van ultieme ontspanning. Het is belangrijk dat deze plek je comfort en rust kan bieden. Kies in de slaapkamer voor zacht licht en vergeet ook de nachtlampjes en wandlampen niet. Extra fijn: ga voor lampen die je kunt dimmen, op die manier kun jij zelf kiezen hoe fel jij het licht wil hebben. Dit is heerlijk wanneer je in de ochtend rustig wil wakker worden met zacht licht en ook als je in de avond naar bed gaat.

#4. Badkamer

Deze plek in huis heeft waarschijnlijk wel de meeste aandacht nodig! Hierbij is het licht namelijk erg van belang. Denk aan het opstaan, klaarmaken, opfrissen en scheren. Dit wil je allemaal zo goed en veilig mogelijk doen, toch? Kies daarom voor spotjes voor badkamer. Zorg ervoor dat de spotjes spatwaterdicht zijn en dat het geschikt is voor de badkamer. Er zijn verschillende soorten kleuren, dus kijk goed naar wat er bij jouw badkamer past. Heb jij een stoere badkamer? Kies dan voor zwarte spotjes. Heb jij juist een moderne look? Ga dan voor wit.

Voor elke ruimte is perfecte verlichting beschikbaar! Kijk goed naar jouw interieurstijl en welke kleuren verlichting daarbij passen. Heel veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *