Whitboard van de Action en andere budget opties vergeleken

Je hebt waarschijnlijk wel eens een whiteboard gezien, of het nu op school was, op je werk, of ergens anders. Ze lijken overal op te duiken, en dat is niet verwonderlijk, want het is een ontzettend handig ding.

In sommige opzichten is een whiteboard de moderne versie van het oude krijtbord. Het heeft voordelen ten opzichte van krijt, zoals het vermijden van witte vingers en betere zichtbaarheid van kleuren. Toch is niet alles perfect aan een whiteboard. Het kan lastig zijn om erop te schrijven, en het is nog steeds gevoelig voor vlekken en uitvegen. Ondanks deze nadelen blijven mensen grote fans van whiteboards. Aangezien ze niet lijken te verdwijnen, delen we in deze blog verschillende informatie over whiteboards, van waar je ze kunt kopen tot hoe je ze schoonmaakt.

Goede vaatwastabletten kopen? Dit zijn de beste in 2024!

Whiteboard Action

Prijs: €5,95
Afmetingen: 45 x 60 cm

Whiteboards zijn zo populair dat ze in veel winkels verkrijgbaar zijn, waaronder de Action. Hoewel de Action er slechts één verkoopt, is het een goede keuze. Voor een lage prijs krijg je namelijk een magnetisch whiteboard. Dit maakt het perfect voor gebruik in de keuken, waar het hele gezin notities kan maken en dingen kan ophangen. Als je bijvoorbeeld wilt dat je zoon boodschappen doet, kun je dat daar opschrijven. Hierdoor is de kans groot dat je ’s avonds een lekkere maaltijd kunt bereiden.

Omdat het hele whiteboard wit is, kun je het naar eigen wens indelen. Als je bijvoorbeeld vakken wilt maken, zoals één vak per persoon of per dag, kun je hiervoor bijvoorbeeld tape gebruiken. Zo heb je een bord dat precies aan jouw behoeften voldoet.

Ook zo’n fan van McDonalds? Dan ben je zeker benieuwd naar de prijzen in 2024.

Whiteboard Quantore

Prijs: €50,31
Afmetingen: 90 x 120 cm

Als er één merk is dat bekend in de oren klinkt, is het wel Quantore. Dit bedrijf in kantoorartikelen heeft een lange geschiedenis. Ook zij bieden een whiteboard aan, eigenlijk zelfs meer dan één.

Hoewel dit bord misschien wat duurder is dan andere, ben je verzekerd van kwaliteit. Je kunt het bord gemakkelijk schoonmaken met een droge doek, wat bijvoorbeeld ideaal is voor gebruik in de klas. Als leerkracht kun je snel schakelen en doorgaan met uitleggen, zonder te hoeven wachten op een schoon bord. Dit maakt het gemakkelijk om leerlingen op een efficiënte manier te helpen.

Wil jij een kleine tattoo? Bekijk hier 20 inspiraties voor vrouwen.

Whiteboard Nobo

Tijdens ons onderzoek viel het merk Nobo vaak op als een marktleider op het gebied van whiteboards en andere kantoorartikelen. Ze beweren zelfs marktleider te zijn op het gebied van verkoop en schoonmaak van whiteboards. Gezien hun reputatie hebben we besloten ook een whiteboard van dit merk te bekijken.

Prijs: €90,-
Afmetingen: 90 x 120 cm

Hoewel de prijs van dit whiteboard misschien wat aan de hoge kant lijkt, mag je verwachten dat het van goede kwaliteit is, vooral omdat het als ‘premium plus’ wordt gepresenteerd. Wat we kunnen zeggen, is dat het bord uitstekend uitwisbaar is, wat erg handig is bij veelvuldig gebruik. Als je bijvoorbeeld regelmatig brainstormsessies leidt, hoef je je geen zorgen te maken dat de geschreven tekst moeilijk te verwijderen is. Het Premium Plus Magnetisch Whiteboard Staal van Nobo is overigens verkrijgbaar in verschillende formaten, dus er is keuze voor verschillende behoeften en ruimtes.

Whiteboard Hema

Prijs: €8,-
Afmetingen: 30 x 30 cm

Misschien ben je niet op zoek naar een groot whiteboard en heb je minder strenge eisen qua kwaliteit, vooral als je het niet dagelijks zult gebruiken. In dat geval zou het whiteboard van de Action aan je behoeften kunnen voldoen, maar ook winkels zoals de Hema bieden vergelijkbare borden aan.

Wat leuk is aan de Hema, is dat ze ook voorbedrukte whiteboards verkopen, zoals een maandplanner of een weekindeling. We hebben ervoor gekozen om er een te bespreken die helemaal blanco is, zodat je ermee kunt doen wat je wilt. Het bijzondere aan dit bord is dat het vierkant is, in plaats van rechthoekig zoals de meeste borden. Hoewel de reviews wat wisselend zijn, zijn ze overwegend positief. Voor de prijs die je betaalt, krijg je wat je zou verwachten.

Verschillende types whiteboards

Naast de stalen whiteboards die we hebben besproken, zijn er nog andere varianten verkrijgbaar. Deze stalen borden zijn de meest gebruikelijke en daarom ook het meest populair. Echter, dit betekent niet dat er geen andere opties beschikbaar zijn. Twee andere bekende types whiteboards zijn:

  • Glassboard:


Glassboards zijn een recente toevoeging aan de wereld van whiteboards en onderscheiden zich door hun elegantie en moderniteit. Deze borden zijn vervaardigd uit gehard glas en hebben een strakke uitstraling die goed past in kantoren en vergaderruimtes. Ze dragen niet alleen bij aan het interieur, maar ook aan de functionaliteit van de ruimte.

De tekst op een glassboard is gemakkelijk uitwisbaar, maar het is belangrijk om hiervoor speciale stiften te gebruiken voor het beste resultaat. Deze stiften zijn ontworpen om soepel over het glazen oppervlak te glijden. Mocht je je zorgen maken over het breken van het glas, dan is er goed nieuws: een glassboard breekt in talloze kleine stukjes, waardoor het risico op snijwonden minimaal is.

  • Emaille whiteboards:


Een emaille whiteboard is in feite een stalen whiteboard met een speciale emaillelaag. Deze laag maakt het whiteboard duurzaam en krasbestendig. Emaille whiteboards staan bekend om hun hoge kwaliteit en hebben een glad oppervlak dat eenvoudig schoon te maken is. Dit maakt ze ideaal voor intensief gebruik.

Het gebruik van een stalen ondergrond zorgt ervoor dat het bord magnetisch is, wat handig kan zijn voor het ophangen van notities, foto’s en andere documenten. Een emaille whiteboard kan bijvoorbeeld perfect worden gebruikt in klaslokalen, waar het gedurende vele jaren kan worden gebruikt zonder dat er zichtbare krassen, vlekken of verkleuringen ontstaan.

Het schoonmaken van een whiteboard

Het onderhouden van een schoon whiteboard is van groot belang om het effectief te kunnen gebruiken. Hier zijn enkele tips voor het schoonmaken van een whiteboard en het voorkomen van vlekken:

Schoonmaken:

Begin met het grondig reinigen van het whiteboard. De meeste whiteboards zijn ontworpen om gemakkelijk te worden schoongemaakt met een droge doek. In de meeste gevallen wordt een wisser meegeleverd, maar je kunt ook een microvezeldoek of zelfs een vaatdoekje gebruiken. Volg deze stappen voor het verwijderen van hardnekkige vlekken:

  1. Schaf een whiteboard reinigingsspray aan. Hoewel er verschillende methoden op het internet worden aanbevolen, zoals nagellak remover of allesreiniger, is een speciale reinigingsspray de beste keuze. Dit tast de bovenste laag van het whiteboard niet aan en levert verbluffende resultaten op.
  2. Spray de reinigingsspray gelijkmatig over het whiteboard.
  3. Veeg vervolgens met een schone, droge doek over het bord. De vlekken zullen doorgaans als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Voorkomen:

Natuurlijk is het ideaal om vlekken op het whiteboard te voorkomen. Hier zijn enkele tips om problemen te voorkomen:

  1. Gebruik de juiste markers. Test verschillende soorten speciale whiteboard markers om te zien welke het beste werken.
  2. Maak je geen zorgen als je per ongeluk een permanente marker gebruikt. Dit is een veelvoorkomende fout bij het gebruik van whiteboards. Gelukkig kun je met een whiteboard marker op alcoholbasis eenvoudig de permanente inkt verwijderen.
  3. Vervang regelmatig de wisser of wisdoek. Na verloop van tijd worden wisdoeken vuil en kunnen ze juist meer vlekken op het bord veroorzaken. Zorg ervoor dat je ze op tijd vervangt om het whiteboard schoon te houden.

 

Met deze eenvoudige tips kun je je whiteboard schoon en goed onderhouden, zodat het altijd klaar is voor gebruik.

Alternatief voor een whiteboard

Als het gebruik van een whiteboard niet jouw voorkeur heeft, zijn er alternatieven beschikbaar die beter passen bij jouw behoeften. Hier zijn enkele suggesties, afhankelijk van de situatie:

– Voor thuisgebruik: Overweeg in plaats van een whiteboard een prikbord te gebruiken. Gebruik punaises om notities en berichten op te hangen in plaats van magneten. Je kunt ook een opgehangen notitieboekje gebruiken om berichten achter te laten. Deze alternatieven vereisen geen schoonmaak en zorgen voor een overzichtelijke organisatie.

– Op kantoor: Een flip-over is een goed alternatief voor een whiteboard. Hoewel dit misschien minder duurzaam is vanwege het gebruik van papier, biedt het een handige manier om notities te bewaren. Als er iets misgaat tijdens het notuleren, weet je zeker dat de informatie nog ergens beschikbaar is. Bovendien is een flip-over relatief licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen. Je hebt geen last van schitteringen en kunt verschillende soorten stiften gebruiken.

Conclusie

Whiteboards zijn praktische en veelgebruikte hulpmiddelen voor het noteren, tekenen en markeren van informatie in diverse settings, zoals klaslokalen, kantoren, vergaderzalen en thuisomgevingen. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en bieden tal van voordelen. Gezien hun brede acceptatie zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten whiteboards verkrijgbaar. Het regelmatig schoonmaken van een whiteboard is essentieel om de levensduur ervan te verlengen en ervoor te zorgen dat het optimaal blijft functioneren.

Martin
Martin

Auteur

Ik ben een toegewijde blogger met een pen die de digitale wereld doorkruist. Als contentcreator voor diverse websites ben ik geboren om mijn gedachten te delen. Met een achtergrond in online marketing, ben ik bedreven in het boeien van lezers met pakkende en informatieve blogs. Mijn schrijfstijl varieert van technologische trends tot lifestyle-onderwerpen. Als een fervent voorstander van het geschreven woord, streef ik ernaar om lezers te informeren en te vermaken. Mijn blogs dienen als venster naar verschillende werelden, waarin we samen ideeën verkennen en de grenzen van kennis verleggen.

Inhoud
Nieuwe blogs