Op het moment dat je minder mobiel bent – en daardoor de keuze voor een elektrische rolstoel hebt gemaakt – kom je er nog steeds achter dat er in het dagelijks leven enorm veel mogelijk is. En dat is natuurlijk erg fijn om te weten, want met slechts een paar kleine aanpassingen in en rondom huis kun je alle dagelijkse taken vrijwel altijd uit blijven voeren. Dit gaat bijvoorbeeld net even wat makkelijker met een verbeterde mobiliteit in een elektrische rolstoel. Kies je er binnenkort ook voor om je eigen zelfstandigheid terug te winnen? In dit blog hebben we de grootste voordelen van een elektrische rolstoel voor je op een rijtje gezet.

Je bent net even wat mobieler in het dagelijks leven

Door te kiezen voor een elektrische rolstoel, ben je net even wat mobieler in het dagelijkse leven. Zo kun je bijvoorbeeld erg makkelijk de boodschappen gaan doen, de hond uitlaten, koken, strijken en afwassen. Zo ben je dus ook minder snel afhankelijk van andere mensen of je hebt minder snel de behoefte aan persoonlijke zorg. Niet alleen erg fijn voor jezelf, maar ook voor anderen in het huishouden of voor naaste vrienden en familie. Het is dus ook meer dan logisch dat het gebruik van een elektrische rolstoel sterk wordt aanbevolen door specialisten uit de zorg.

Je hebt de keuze uit elektrische rolstoelen in verschillende soorten uitvoeringen

Het beste van alles? Een elektrische rolstoel is vandaag de dag in enorm veel soorten ontwerpen te vinden. En dit betekent dus ook dat er voor jou enorm veel mogelijk is om uit te kiezen. Ga daar dus ook altijd erg kritisch mee om. Denk daarbij aan het bedieningsgemak van de rolstoel, hoe comfortabel het model zit en of je voldoende steun ervaart bij de rug en armen.

Investeer altijd in een model uit de collectie van een specialist

Het is altijd aan te raden om als eerste een aantal modellen uitgebreid uit te testen. Dat doe je bijvoorbeeld in de winkel van een specialist. Een specialist, zoals Totale Zorgwinkel, weet als geen ander wat de beste modellen op de markt zijn en kan je daar dan ook erg uitgebreid over informeren. Dat maakt het kiezen van het perfecte model ook meteen weer wat makkelijker. Investeer je binnenkort ook in een gloednieuwe model voor een verbeterde mobiliteit? Voor ieder is er altijd wel wat wils.