Er zijn maar weinig mensen die echt staan te springen om te gaan verhuizen. Tuurlijk, het is hartstikke leuk dat je naar een nieuw plekje kan gaan. Echter is dit allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Er komt namelijk heel veel kijken bij een verhuizing en vaak ben je niet binnen een paar uur klaar. Je moet vaak busjes regelen, maar ook mensen die je kunnen helpen met het vervoeren van alle spullen. Kortom: het is eigenlijk vooral heel veel gedoe. Toch kun je het verhuisproces een stukje makkelijker maken voor jezelf. Wil jij weten hoe je dit het beste kunt doen? Lees snel verder en neem later nog een kijkje op de website van Holland Movers voor meer hierover.

Gooi weg alles wat je niet gebruikt

Een goede tip is om weg te gooien wat je niet gebruikt. Het is zonde van je tijd en moeite om dingen mee te nemen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Denk dus goed na voordat je iets meeneemt. Heb je die ene poef in de hoek van de kamer echt nodig? Wordt de poef überhaupt ooit gebruikt? Ga je dat kledingstuk in je kast echt nog dragen? Of zeg je dat al een paar jaar? Het is ideaal om met zo weinig mogelijk spullen te beginnen. Je begint dan echt met een schone lei. Je kunt altijd nieuwe spullen kopen, als je echt iets mist. Echter is dit vaak niet het geval en komen nieuwe spullen pas na een langere tijd.

Sorteer de spullen die je hebt 

Ook sorteren hoort bij het verhuizen. Het is over het algemeen aan te raden om verhuisdozen in te pakken per kamer. Je kiest eerst de kamer uit waarvan je de minste spullen nodig hebt op een kort termijn. Daarna ga je langzamerhand beginnen aan de kamers waar je wel op een misschien wel wekelijkse basis spullen van nodig hebt. Je doet deze kamers als laatste, zodat je niet in paniek raakt als je ineens iets nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat het niet een grote chaos wordt tijdens het inpakken. Dat wil je namelijk te allen tijde voorkomen. Het zorgt ook voor veel meer rust in je hoofd, als je er uiteindelijk voor kiest om alles te sorteren. Dan weet je namelijk bij het uitpakken precies wat er in iedere doos zit. 

Geef jouw spullen een nieuw leven

Het is natuurlijk fijn om veel waarde te hechten aan verschillende spullen, maar het is niet altijd nodig. Misschien heb je wel een bepaald kussentje wat je al tientallen jaren hebt en daarom niet wilt weggooien. Dat is totaal niet gek, want je hebt er intussen een band mee opgebouwd. Toch is het zonde als deze kussens uiteindelijk toch op de zolder belanden. Dan kun je beter iemand anders er blij mee maken. Er zijn genoeg opties betreft het wegdoen van spullen. Je kunt spullen aan je naasten geven, maar ook aan mensen die het wat minder breed hebben. Waar je ook voor kiest, het is altijd fijn om een ander blij te maken. Al helemaal als je producten zelf niet per se nodig hebt. Dan hoeft het verhuisbedrijf in Huizen ook minder dozen te sjouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *