Kan jouw slaapkamer wel een boost gebruiken? Dan is een hotel chique slaapkamer de perfecte oplossing. Voor degene die weleens in een hotel komt, weet natuurlijk als geen ander wat de kenmerken zijn van deze stijlvolle slaapkamers. Vooral de hoeveelheid kussen, prachtige aankleding en sfeervolle verlichting maken het dat je het gevoel hebt alsof je omringd bent door luxe. Wil jij ook je eigen hotel chique slaapkamer, dan delen wij enkele waardevolle tips en ideeën om je slaapkamer te transformeren tot een oase van rust en luxe. De slaapkamer is immers toch een plek waar we een groot deel van de tijd doorbrengen. Met deze praktische tips kun je de sfeer, stijl en ook functionaliteit van je slaapkamer verbeteren, waardoor je elke avond in een gevoel van pure verwennerij kunt genieten en het idee hebt alsof je iedere dag in een hotel slaapt.

Zorg voor rustige kleuren

De slaapkamer is een plek waar we tot rust willen komen. Belangrijk is dus om te kiezen voor rustige kleuren, anders dan bijvoorbeeld een fel gekleurde muur in de woonkamer. Kies voor een pasteltint of ga voor wit. Belangrijk is wel om rekening te houden met eventuele andere tinten op je kamer, zoals de kleur van het dekbed en ook de kleur van bijvoorbeeld wanddecoratie. Stel dat je een heel licht schilderij boven je bed hebt hangen, dan kan het verstandiger zijn voor een wat donkere tint te gaan, zodat het schilderij beter uitkomt.

Plaids en kussens

Het bed is natuurlijk het object dat centraal staat binnen de slaapkamer. Zorg er dan dus ook voor dat je deze extra aandacht geeft. Zo doet een plaid het altijd goed, iets wat overigens ook het perfecte geschenk is in een kerstpakket vrouwen voor je vrouwelijk collega’s. Een plaid zorgt namelijk niet alleen voor sfeer, maar ook voor warmte. Ideaal dus voor wanneer het in de winter net even een paar graden frisser is ‘s nachts. Naast een plaid, zijn ook kussens belangrijk. Hierbij hebben we het niet over het kussen waar we op slapen, maar sierkussens bij het voeteneind. Zorg er wel voor dat je deze netjes neerlegt, zodat het geheel niet rommelig oogt.

 

Zorg voor een opgeruimde slaapkamer

Hebben we je interesse gewekt met het cadeau geven van een plaid tijdens de kerst, dan kun je zelf gemakkelijk kerstpakketten online bestellen en helemaal naar wens samenstellen. Omdat we natuurlijk nog eerst bezig zijn met onze hotel chique slaapkamer, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je deze altijd netjes houdt. Zorg ervoor dat kleding niet op de grond ligt en het bed netjes is opgemaakt. Los van het feit of je wel of geen kussens op je bed legt, is dit de basis voor een sfeervolle slaapkamer. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat kleding op de vloer niet echt bijdraagt aan een sfeervolle ruimte. Dit geldt niet alleen voor de slaapkamer, maar dus ook voor de rest van het huis. Een opgeruimde ruimte zorgt namelijk voor een groot deel voor sfeer en gezelligheid.

Bekijk ook Creëer harmonie en balans in je slaapkamer met Feng Shui