Zonwering is een belangrijk onderdeel van elk huis of kantoor, vooral tijdens de warmere zomermaanden. Het biedt niet alleen comfort, maar beschermt ook de meubels en verbetert energie-efficiëntie. Maar uit welke soorten zonwering kun je kiezen en wat is de trend van het moment? De zonwering experts van Marsman Maatwerk zetten het voor je op een rij.

Soorten zonwering

Er zijn verschillende soorten zonwering beschikbaar, die ieder hun eigen voordelen hebben:

  1. Rolluiken: Rolluiken zijn zeer stevig en bieden daardoor goede bescherming tegen hitte, kou en inbraak. Ze kunnen handmatig of elektrisch bediend worden en zijn vaak gemaakt van aluminium of pvc. 
  2. Zonneschermen: Zonneschermen, zoals markiezen en uitvalschermen, worden aan de buitenkant van een gebouw gemonteerd en bieden schaduw aan ramen en terrassen. Ze zijn beschikbaar in vaste of uitschuifbare varianten en kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden.
  3. Jaloezieën: Jaloezieën bestaan uit horizontale of verticale lamellen die in verschillende standen geplaatst kunnen worden om de lichtinval te regelen. Ze zijn geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik en zijn verkrijgbaar in materialen zoals hout, aluminium en kunststof.
  4. Screens: Screens zijn verticale doeken die voor ramen geplaatst worden. Ze blokkeren direct zonlicht maar laten wel diffuus licht door, wat verblinding voorkomt en de temperatuur binnen verlaagt. Ook screens kunnen handmatig of elektrisch bediend worden.
  5. Luifels en pergola’s: Deze grotere structuren bieden schaduw aan buitenruimtes zoals terrassen en tuinen. Het betreft meestal vaste structuren, die ook nog een mooie toevoeging aan je tuin kunnen zijn.

Voordelen van zonwering

Opkomst van elektrische zonwering

Met de vooruitgang in technologie is elektrische zonwering steeds populairder geworden. En dat is niet voor niets:

 

Kortom, zonwering biedt tal van voordelen, van energiebesparing tot verbeterd comfort en esthetiek. Met de opkomst van elektrische zonwering worden deze voordelen nog verder uitgebreid door de toevoeging van gemak, slimme integratie en verbeterde duurzaamheid. Of het nu gaat om een woning of een kantoorgebouw, het kiezen van de juiste zonwering kan een aanzienlijke impact hebben op zowel het comfort als de energie-efficiëntie van de ruimte. Wil jij meer weten over de beste zonwering? Het team van Marsman Maatwerk helpt je graag. Met hun zonwering in Westland zorgen ze voor de beste oplossing in de regio Westland – Rotterdam – Den Haag. Neem een kijkje op de website of kom langs in de woonwinkel.