Je hoeft niet altijd de hele badkamer te verbouwen om deze net dat beetje extra te geven. Vaak is er namelijk niet veel nodig om de badkamer te verbeteren. Kleine aanpassingen kunnen al een aanzienlijk verschil maken en het gewenste effect teweegbrengen. Denk goed na over wat je met de badkamer wilt bereiken en hoe je dit voor jezelf zou willen realiseren. Bovendien kunnen wat tips altijd van pas komen en je in de juiste richting wijzen. Overweeg bijvoorbeeld eens wat badkamerspiegels met verlichting kunnen toevoegen aan jouw badkamer en welke voordelen dit voor jou kan hebben. Dit kan wellicht groter zijn dan je denkt.

De verlichte spiegel

Wanneer je besluit voor een verlichte badkamerspiegel te gaan, zorgt dit al snel voor een gevoel van luxe in de ruimte. Bovendien kun je kiezen uit verschillende vormen. Als je bijvoorbeeld de standaard rechthoekige spiegel zat bent, is dit het perfecte moment om te opteren voor een prachtige ronde verlichte spiegel. Dit betekent dat je niet altijd het felle algemene licht in de badkamer hoeft aan te doen om jezelf goed te kunnen zien in de spiegel. Dit creëert tevens een weelderige en ruimtelijke sfeer.

De wow-factor

Veel badkamers vertonen vaak een zekere uniformiteit, waardoor ze meestal vrij saai zijn en weinig kleur hebben. Daarom is het interessant om hier een andere keuze te maken. Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om je badkamermeubilair een andere kleur te geven. Zo voeg je wat persoonlijkheid toe aan de badkamer en krijgt de ruimte direct een unieke uitstraling. Dit is een kleine ingreep, maar wel met een groots effect. Op deze manier kun je werkelijk een “wow”-factor creëren in deze ruimte in huis, wat altijd leuk is.

Aankleden en opruimen

Bovendien is het altijd aan te raden om voldoende opbergruimte te creëren, waarbij de spullen niet direct zichtbaar zijn. Zo kan bijvoorbeeld een nis in de douche een handige plek zijn om shampoo neer te zetten, zonder dat het te opvallend is. Ook is extra kastruimte nooit overbodig en biedt het altijd een praktisch voordeel, zodat je al je benodigdheden kunt opbergen. Door de ruimte nog wat aan te kleden met leuke kaarsen bij het bad en een mooie plant voor een vleugje groen, kun je de sfeer verder verrijken. Je kunt zelfs kiezen voor toiletpapier in een opvallende kleur, zodat elk detail echt tot in de puntjes verzorgd is. Met deze eenvoudige tips kun jij je badkamer makkelijk upgraden!