Sta je op het punt om een nieuwe salontafel voor in huis uit te zoeken? Omdat je graag even een frisse wind door huis wilt laten waaien of omdat je graag de woning grondig onder handen wilt nemen? Je bent dan vast en zeker erg druk op zoek naar de leukste trends van dit moment. In een woonwinkel krijg je daar meteen een erg goed beeld van, maar in dit blog geven we ook alvast een paar praktische tips waar je op kunt letten.

Neutrale en aardse kleuren zijn op dit moment gewilder dan ooit in huis

Op het moment dat je een bezoek aan een woonwinkel brengt, dan valt het je snel op dat er regelmatig gebruik wordt gemaakt van neutrale en aardse kleuren. Dat is ook niet zo gek, want dit is een van de grootste trends waar we op dit moment mee te maken hebben. Dit kleurenpalet is namelijk erg goed te integreren binnen verschillende soorten woonstijlen, zoals de Wabi Sabi stijl, de industriële stijl en de klassieke stijl. Weet je nu al erg goed wat voor soort woonstijl je terug wilt laten komen bij jou in huis?

Kies voor organische vormen en zorg voor een speelse touch in huis

En ga je aan de slag met het shoppen van de salontafel? Overweeg dan om een of meerdere items in organische vormen te kopen. Denk daarbij aan de bijzettafel, de eettafel of het dressoir. Dit zorgt voor een erg mooi en speels contrast met de rechthoekige of vierkante vormen in het interieur. Maar daarnaast is het ook altijd een plaatje om naar te kijken. Niet zo gek dus dat je dit regelmatig terug ziet komen in de verschillende stijlstudio’s in een woonwinkel. Laat je dit op korte termijn ook terugkomen bij jou in huis?

Ga slim om met het gebruik van woonaccessoires in huis

En de kers op de taart? Dat is toch wel het uitzoeken van de juiste soort woonaccessoires, zoals leuke spiegels, dekens, kaarsen en kussens. Kies altijd voor een specifieke kleur, zodat je zorgt voor een stukje kracht van herhaling huis. Dit zorgt ook meteen weer voor rust en sereniteit, waardoor het interieur bij jou in huis haast uit een woonmagazine lijkt te komen. Breng je binnenkort een keer een bezoek aan een woonwinkel voor het shoppen van het nieuwe interieur van je dromen?