Wat al jaren een populaire woonstijl is, is de landelijke stijl. Je herkent een woning in deze stijl aan het gebruik van natuurlijke materialen als barnwood van Historischhout en steen. Woorden als warm, knus, stoer en comfortabel omschrijven de uitstraling van een huis in deze landelijke stijl. Om dit warme gevoel in je huis te implementeren hoef je helemaal niet op een boerderij of in een landhuis te wonen. Benieuwd naar hoe jij jouw woning die robuuste en karakteristieke uitstraling geeft van een landelijke stijl? Lees dan snel verder!

Gebruik van natuurlijke materialen

Waar je een huis in landelijke stijl vooral aan herkent, is het gebruik van natuurlijke materialen. Vooral hout voert de boventoon in deze woning. Verschillende soorten en tinten hout worden vaak gebruikt als boekenplanken, keukenbladen en vloerbekleding. Kies voor oud en ruw hout als wandbekleding voor binnen. Daarnaast zie je veel andere natuurlijke materialen als steen en riet. Voor de overige aankleding gebruik je materialen als wol, katoen en linnen.

Zorg voor extra comfort

Daarnaast is comfort in een woning met landelijke stijl van groot belang. Woningen in deze stijl kenmerken zich door hun knusse en warme uitstraling. Ga daarom voor comfortabel meubilair van natuurlijke stoffen. Voeg kussens en plaids toe voor extra comfort. Wat verder niet kan ontbreken is een open haard. Deze wordt gebruikt als centraal punt van de woonkamer en zorgt voor extra gezelligheid. Kleuren als beige, wit, en andere aardse tonen zorgen voor een knus gevoel in een landelijke woning.

Vintage en antieke meubels

Een inrichting met een oude en verweerde uitstraling passen goed in een landelijke woning. Zoals we al zeiden zorgt oud hout voor een robuuste, maar knusse uitstraling. Ook antieke meubels creëren deze sfeer. Een stoel die je vindt op een vintage markt of een bijzettafel die net even wat extra aandacht nodig heeft, maakt het interieur helemaal af. Vooral accessoires als vintage lampenkappen, schilderijen en andere decoratie voegen een gevoel van geschiedenis en karakter toe aan de ruimte.

Met deze tips tover je een huis met een moderne uitstraling gemakkelijk om in een woning in landelijke stijl. Maak vooral gebruik van natuurlijke materialen als oud hout, steen en linnen. Zorg daarnaast voor een hoop comfort met zachte meubels en een open haard. Bezoek tot slot een vintage markt om antieke aankleding aan te schaffen voor een robuuste uitstraling. Zo creëer je het hele jaar door een warm gevoel in je eigen woning!