Hoe kun je een telefoonnummer zoeken op adres zonder het weten van een naam?

Het lijkt bijna alsof je een sprong terug in de tijd maakt. In deze moderne tijd gaat menig persoon onder de veertig jaar, wanneer ze iemand willen vinden, eerder naar sociale media dan naar een telefoonnummer.

Maar wat als je de naam niet hebt? En wat als je absoluut iemand telefonisch moet bereiken? Gelukkig bestaan er verschillende online tools waarmee je dit kunt achterhalen. We hebben wat onderzoek gedaan en de tools voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en pak de telefoon om contact op te nemen met dat adres dat in je gedachten blijft hangen.

Wij vergelijken kruiken. Ontdek de goedkoopste!

#1 Online tools

Het internet staat bekend om zijn oplossingen voor allerlei problemen, en dat geldt ook voor het geval waarin je alleen een adres hebt maar geen naam, en toch het bijbehorende telefoonnummer wilt weten. Hier komt het online telefoonboek om de hoek kijken, zoals telefoonboek.nl.

Je voert eenvoudigweg het adres in en krijgt de gewenste informatie, op voorwaarde dat deze in de database staat. Soms kan het echter voorkomen dat de website wel details over het gebouw heeft, zoals wanneer het is gebouwd en hoe groot het is, maar dat er geen telefoonnummer aan is gekoppeld. We hebben dit gecontroleerd, en zelfs als Google het telefoonnummer van een winkel kent, betekent dit niet noodzakelijk dat het in de database van telefoonboek.nl staat.

Daarom geven we je twee opties:

  1. Is het telefoonnummer van een winkel die op dat adres gevestigd is? Zoek dan direct in Google. De kans is groot dat je het nummer daar zult vinden.
  2.  Zoek je naar het telefoonnummer van een woonhuis? Blijf dan op de hoogte, want er komen nog tips aan.

#2 Telefoongids?

Het gebruik van de telefoongids behoort helaas tot het verleden. De laatste versie van het grote, dikke boek werd al vijf jaar geleden uitgebracht. Zelfs als je nog een exemplaar van de telefoongids hebt liggen, zijn bovenstaande tips je enige houvast. Het is namelijk niet mogelijk om op adres te zoeken in de telefoongids. Hoewel de kans klein is dat de persoon in kwestie is verhuisd, is dat niet relevant, omdat je in een telefoongids op achternaam zoekt, niet op adres. Het wordt nu weer wat ingewikkelder, nietwaar?

Hoe ga je kriebelhoest tegen? Lees het hier.

#3 Kadaster

Het kan inderdaad lastig zijn om via het adres alleen veel wijzer te worden. Een mogelijkheid is om gebruik te maken van een online kadaster, waar je de eigenaar van een perceel kunt vinden. Helaas moet je in veel gevallen wel een vergoeding betalen om toegang te krijgen tot deze informatie. De registers zijn zo opgebouwd dat slechts enkele gegevens gratis kunnen worden ingezien. Bovendien moet je er rekening mee houden dat de eigenaar van een pand of perceel niet noodzakelijkerwijs de bewoner is, aangezien veel mensen huren.

#4 Op bezoek

Als je echt wanhopig bent, kun je als laatste redmiddel deze tip gebruiken. Als de persoon in kwestie redelijk dichtbij of op een bereikbare plek woont, kun je gewoon op bezoek gaan. Het feit dat je bereid bent om de moeite te nemen om persoonlijk contact te zoeken, kan veel betekenen.

Als je het idee van persoonlijk bezoek wat spannend vindt, maar je hebt toch een naam gevonden, kun je sociale media gebruiken. Je weet wel, datgene waar we het aan het begin over hadden.

Brandend maagzuur en cola. De onthulling er achter!

Wie heeft mij gebeld?

Na het lezen van al deze tips denk je misschien wel na over al die telefoontjes die je ooit hebt ontvangen. Maar hoe kun je eigenlijk weten wie jou heeft gebeld? Bekijk de volgende opties aandachtig:

1. Controleer het landnummer: Nederlandse nummers beginnen officieel met +31, ook wel de landcode genoemd. Als het geen 06-nummer is maar een vast telefoonnummer, kun je zoeken op het netnummer. Bijvoorbeeld: een nummer dat begint met 020 is voor de regio Amsterdam.

2. Google: Als het om een (redelijk) bekend nummer gaat, kun je het gewoon Googlen. Grote kans dat het bedrijf naar voren komt. Dit kun je ook doen bij een onbekend 06-nummer. Soms staat het nummer in een lijst van spamnummers, en dan weet je dat je er niets mee hoeft te doen.

3. WhatsApp: Gelukkig hebben we tegenwoordig technologie. De meeste mensen hebben hun profielfoto op WhatsApp openbaar staan. Voeg het nummer toe en kijk op WhatsApp naar de foto. Herken je de persoon niet? Dan kun je het bericht gewoon negeren. Herken je de persoon wel, maar had je al een nummer van diegene? Wees voorzichtig, het kan een catfish zijn.

4. Facebook: Laten we nog even doorgaan met sociale media. Op Facebook kun je niet alleen op naam zoeken, maar bijvoorbeeld ook op telefoonnummer, mits diegene het aan zijn account heeft gekoppeld. Op deze manier heb je binnen no time een gezicht bij het telefoonnummer gevonden.

Te allen tijde willen we je waarschuwen voor verschillende risico’s. Het kan zijn dat je nummer terechtkomt in lijsten die mensen gebruiken om geld van je af te troggelen. Als je opneemt, betaal je hen al simpelweg door te antwoorden. Soms vragen ze om je bankgegevens. In andere gevallen maken ze gebruik van smerige marketingtrucs. Wat we hiermee willen zeggen is: gebruik altijd je gezonde verstand. Misschien is het toch niet zo’n gek idee om gewoon iemand thuis op te zoeken. Denk wel even na over hoe je de ander begroet, zodat je diegene niet bang maakt.

En oh ja, voordat we het vergeten: word je herhaaldelijk gebeld door een anoniem nummer? Dan zullen deze tips niet veel helpen, en adviseren we je een professional zoals je provider te raadplegen.

Martin
Martin

Auteur

Ik ben een toegewijde blogger met een pen die de digitale wereld doorkruist. Als contentcreator voor diverse websites ben ik geboren om mijn gedachten te delen. Met een achtergrond in online marketing, ben ik bedreven in het boeien van lezers met pakkende en informatieve blogs. Mijn schrijfstijl varieert van technologische trends tot lifestyle-onderwerpen. Als een fervent voorstander van het geschreven woord, streef ik ernaar om lezers te informeren en te vermaken. Mijn blogs dienen als venster naar verschillende werelden, waarin we samen ideeën verkennen en de grenzen van kennis verleggen.

Inhoud
Nieuwe blogs