De zomer is weer begonnen en dat betekent dat de zon volop schijnt. Dit kan voor veel mensen heel fijn zijn, maar het kan ook zorgen voor een oncomfortabel huis. Zonnestralen die ongehinderd binnenkomen, zorgen voor opwarming van het huis en veel lichtinval. Dit kan ervoor zorgen dat het binnen erg warm wordt en dat je last hebt van fel licht. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om dit te voorkomen. In dit artikel lees je hoe je het comfort in huis kunt verbeteren aan de hand van zonwering.

De voordelen van zonwering

Zonwering heeft verschillende voordelen. Zo zorgt het er in de eerste plaats voor dat de zonnestralen niet ongehinderd binnenkomen. Dit zorgt voor minder opwarming van het huis en minder lichtinval. Hierdoor blijft het binnen koeler en heb je minder last van fel licht. Daarnaast zorgt zonwering voor meer privacy. Het voorkomt namelijk dat mensen van buitenaf gemakkelijk naar binnen kunnen kijken. Hierdoor kun je ongestoord in huis bezig zijn, zonder dat je je bekeken voelt. Tot slot beschermt zonwering ook tegen uv-straling. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar het beschermt ook je meubels en andere interieurelementen tegen verkleuring.

Soorten zonwering

Er zijn verschillende soorten zonwering waar je uit kunt kiezen. De meest bekende zijn rolluiken, screens, markiezen, jaloezieën en gordijnen. Rolluiken zijn een goede optie als je op zoek bent naar zonwering die ook nog eens inbraakwerend is. Screens zijn een populaire optie omdat ze minder opvallen dan andere vormen van zonwering en je er nog wel doorheen kunt kijken. Markiezen zijn vooral geschikt voor klassieke woningen en jaloezieën en gordijnen zijn bijna overal toepasbaar. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij Zonweringfabriek

Welke zonwering past bij jouw woning?

Welke zonwering het beste bij jouw woning past, hangt af van verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de bouwstijl van de woning. Een moderne woning vraagt om een andere vorm van zonwering dan een klassieke woning. Daarnaast speelt de ligging van de woning een rol. Een woning die op het zuiden ligt, krijgt veel meer zonlicht binnen dan een woning die op het noorden ligt. Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke smaak en wensen. Wil je bijvoorbeeld wel of niet door de zonwering heen kunnen kijken?

Tips voor het onderhoud van zonwering

Als je eenmaal zonwering hebt laten plaatsen, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Zo voorkom je dat de zonwering sneller slijt en dat je er minder lang plezier van hebt. Allereerst is het belangrijk om de zonwering regelmatig schoon te maken. Dit kun je doen met een zachte borstel en water. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want deze kunnen het materiaal aantasten. Daarnaast is het verstandig om de zonwering bij harde wind of bij storm in te klappen. Hierdoor voorkom je dat de zonwering beschadigt.