Ben je altijd even druk? Alle ballen in de lucht aan het houden? Met werk, kinderen en ook nog een eigen sociaal leven? Dan lukt het je vast ook niet altijd om je huis even schoon te houden. Je doet je best, maar sommige klussen schieten er nou eenmaal bij in. Bovendien weet je wel 101 andere dingen te verzinnen die leuker zijn om te doen. Dat hoeft je echter niet in de weg te staan. Een schoon huis is nou eenmaal ook erg en echt niet zo lastig te verkrijgen. Met de juiste schoonmaaktips hoeft dit niet lang te duren. Even de schouders eronder en je bent waarschijnlijk met een kwartier tot een half uur per dag klaar.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende snelle schoonmaaktips.

Leg een voorraadje aan met goede schoonmaakproducten

Een goede voorbereiding is het halve werk. Leg daarom eerst een voorraadje aan met echt kwalitatieve schoonmaakproducten. Denk hierbij in elk geval aan een goede toiletspray, allesreiniger, glasreiniger en ontvetter. Hiermee kunnen de meeste oppervlakken al gereinigd worden. Kies echt voor kwaliteitsproducten. Besparen op schoonmaakmiddelen lijkt misschien aantrekkelijk, maar hiermee lever je ook kwaliteit in. Zo wordt schoonmaken lastiger en heb je meer van een product nodig om hetzelfde resultaat te behalen. Qua kosten maakt het onder de streep dus nauwelijks uit.

Ruim elke avond kort op

Ga niet op de bank zitten voordat het huis aan kant is. Natuurlijk hoeft dit niet te betekenen dat je elke avond uitvoerig moet schoonmaken. Wel is het belangrijk dat rommel in de woonkamer is opgeruimd, de vaat is afgewassen, er een doekje over de eettafel is gehaald en dat alles er gewoon weer netjes uitziet. Echt even een supersnelle opfrisbeurt. Hierdoor zit je niet alleen veel lekkerder, maar begin je ook elke ochtend een veel rustiger.

Dagelijkse klusjes

Het is beter om de meest gebruikte plekken dagelijks snel te reinigen dan dit slechts één keer in de week te doen. Dan duurt het veel langer om het weer schoon te krijgen en in de tussentijd zit je wel in een onhygiënische ruimte. Klusjes die je nooit mag overslaan – zelfs niet bij extreme drukte – zijn het schoonmaken van de wc-bril het aanrecht en de wastafel. Dit zijn plekken die dagelijks intensief worden gebruikt en dus echt telkens een opfrisbeurt verdienen. Met een simpele spray zijn deze oppervlakken eenvoudig te reinigen. Dat kost nauwelijks tijd en hiermee bespaar je uiteindelijk tijd.

Verdeel grote klussen over meerdere dagen

Niemand zegt dat je de hele week niets hoeft te doen en je dan in het weekend volledig moet uitsloven. Dit zou betekenen dat je nog nauwelijks vrije tijd hebt. Toch zijn er genoeg gezinnen waarbij het zo gaat. Het is slimmer om de grote klussen over meerdere doordeweekse dagen te verdelen, zodat je het weekend zo goed als vrij bent. Maandag bijvoorbeeld stofzuigen beneden en boven, dinsdag de badkamer, woensdag de keuken, donderdag de vloeren en vrijdag de was. Zo is het elke dag niet al te veel werk en hou je alle klussen beter bij. Zo voorkom je dat je in het weekend ineens uren bezig zult zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *