Een tuin is een plek waar je tot rust kunt komen en van de natuur kunt genieten. Een mooie tuin kan het verschil maken tussen een gewone woning en een woning met karakter. Maar hoe maak je jouw tuin nu echt uniek? Door het toevoegen van kleur, zoals met een tuinkleed! In dit artikel geven we je tips om jouw tuin op te fleuren en kleurrijk te maken.

Vloerkleden voor buiten

Je leest het goed, vloerkleden voor buiten! Tegenwoordig zijn er speciale vloerkleden die geschikt zijn om buiten te gebruiken. Deze kleden zijn gemaakt van waterafstotend materiaal en kunnen tegen een stootje. Door het toevoegen van een buitenkleed in jouw tuin creëer je direct een gezellige sfeer. Daarnaast zorgt een vloerkleed voor eenheid en structuur in de tuin. Leg het kleed bijvoorbeeld onder de loungeset of onder de eettafel en combineer het met bijpassende kussens.

Kleurrijke bloempotten

Bloempotten zijn er in alle soorten en maten, maar vaak zijn ze nogal saai en neutraal van kleur. Dat kan anders! Kies voor bloempotten in vrolijke kleuren of met een printje. Denk bijvoorbeeld aan felroze, geel of groen. Hierdoor springen de bloemen er nog meer uit en krijgt jouw tuin een speelse uitstraling. Combineer verschillende kleuren en formaten voor een speels effect.

Opvallende tuindecoratie

Tuindecoratie is er in allerlei soorten en maten, van tuinkabouters tot vogelhuisjes. Maar waarom kiezen voor saaie decoratie als het ook anders kan? Kies voor opvallende decoratie, zoals een kleurrijke windmolen of een groot metalen kunstwerk. Hierdoor wordt jouw tuin een echte eyecatcher en is het meteen duidelijk dat hier iemand met oog voor detail woont.

Kleurrijke verlichting

Verlichting is niet alleen praktisch, maar kan ook heel sfeervol zijn. Kies daarom voor kleurrijke verlichting in jouw tuin. Denk bijvoorbeeld aan lampionnen in verschillende kleuren, of een kleurrijke lichtslinger. Dit zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, maar zorgt er ook voor dat jouw tuin er ’s avonds nog mooier uitziet.

Kleurrijke tuinmeubels

Tot slot kun je jouw tuin opfleuren door te kiezen voor kleurrijke tuinmeubels. Denk bijvoorbeeld aan een felgekleurde loungeset of een vrolijke bistroset. Door te kiezen voor kleurrijke meubels maak je van jouw tuin een plek waar je vrolijk van wordt en waar je met plezier tijd doorbrengt. Combineer de meubels met bijpassende accessoires, zoals kussens en plaids, voor een geheel. Met deze tips maak je jouw tuin kleurrijk en uniek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *