Een relaxfauteuil is niet zomaar een fauteuil waar je lekker in kan chillen. De relaxfauteuil is een stoel die in verschillende posities te verstellen is. De stoel biedt jouw nek, rug en benen in elke positie de juiste ondersteuning. De meeste relaxstoelen zijn elektrisch verstelbaar en zijn voorzien van een uitklapbare voetensteun. Heerlijk dus! Relaxfauteuils zijn vaak wel wat duurder dan een normale fauteuil. Het is dus belangrijk om te weten waar je op moet letten voordat je zelf zo’n heerlijke relaxstoel aanschaft. In dit artikel vertellen we hier het één en ander over.

Comfort

Comfort is uiteraard de belangrijkste factor waar naar gekeken dient te worden bij het kiezen van een relaxfauteuil. Probeer meerdere stoelen uit en vergelijk! Voel de kwaliteit van de zit- en rugkussens, test de verstelbare posities en probeer de voetensteun uit. Let daarnaast ook op de kwaliteit van het bekledingsmateriaal. Past de textuur en zachtheid van het materiaal bij je persoonlijke voorkeur?

Bewegingsopties

Probeer zoals hierboven al aangegeven is, is het aan te raden de verschillende posities uit te proberen. Er zijn honderden, dan wel niet duizenden verschillende soorten en modellen relaxfauteuils op de markt beschikbaar en elk van deze stoelen hebben verschillende bewegingsopties. Overweeg welke opties je voorkeur hebben. Is een stoel met kantelbare rugleuning en een voetenbankje genoeg of ben je op zoek naar een relaxfauteuil met een verwarmings- en massagefunctie?

Stijl en afmetingen

De stoel moet natuurlijk wel in huis passen. Niet alleen qua afmetingen, maar ook qua stijl! Relaxfauteuils zijn er in verschillende soorten en stijlen, van modern tot klassiek. Kies een stijl uit die past bij de rest van je interieur en je persoonlijke smaak. Daarnaast is het zwaar aan te raden de afmeting van de fauteuil te overwegen in relatie tot je lichaamsgrootte en de ruimte waarin je de stoel plaatst. Zorg ervoor dat de stoel niet te groot is voor de kamer. En wees er zeker van dat je comfortabel in de stoel kan zitten zodat je voeten bundelen, en zonder pijn of irritatie. 

Garantie

Een belangrijke factor bij de aankoop van een product als een relaxfauteuil is de garantie. Controleer of de fabrikant garantie biedt. Dit zorgt voor extra rust waardoor je écht kunt relaxen in je relaxfauteuil.
Het kiezen van de perfecte fauteuil kan wat tijd, energie en onderzoek vergen, maar door deze bovenstaande factoren in overweging te nemen, vind je gegarandeerd een stoel die voldoet aan alle wensen. Ben je geïnteresseerd en wil je nog meer kennis opdoen over relaxfauteuils? Lees meer over relaxfauteuils op de website van Meubelzorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *