Lijmspray textiel aanbrengen

Voor het verlijmen van schuimmaterialen en bekleding en vele andere materiaalsoorten kan lijmspray worden gebruikt. Het is een contactlijm die in een spuitbus zit. Lijmspray textiel wordt gebruikt bij het maken van bolle vormen en kopse verbindingen van schuimmateriaal. De lijm is gemakkelijk aan te brengen. Het heeft slechts een paar seconden nodig voor het aanbrengen van de lijm. In dit blogartikel gaan we dieper in hoe je lijmspray moet gebruiken en hoe je het aanbrengt op schuimrubber.

Hoe gebruik je lijmspray textiel?

Wanneer je lijmspray textiel wil gaan gebruiken, is het belangrijk dat je eerst de aanwijzingen leest die op de spuitbus vermeld staan. Na het aanbrengen van de lijm moet je weten wat je moet doen voor het reinigen van de oppervlakken. Je moet voor het verlijmen van producten met lijmspray textiel, zorgen voor een goed geventileerde ruimte. Omdat de lijmspray kan vernevelen, moet je de spullen, waarop geen lijm mag komen, afdekken. De te verlijmen oppervlakten moeten schoon en droog zijn. Zorg ook voor de juiste temperatuur waarbij de lijm gebruikt moet worden.

Zo breng je lijmspray aan

Zorg bij het spuiten dat je een masker draagt, zodat je geen ongezonde dampen kan inademen. Ook is het verstandig om goede handschoenen te gebruiken. Breng de lijm gelijkmatig aan op de te verlijmen oppervlakten. Tussen het aanbrengen van de lijm moet je een paar minuten wachten voordat je de delen op elkaar brengt. Lees op de bus wat de droogtijd is. Als je de delen op elkaar brengt, moet je enige druk uitoefenen, zodat ze goed zullen hechten.

Eigenschappen van lijmspray

Lijmspray is een sneldrogende lijmsoort en heeft een snelle sterkteopbouw. Het spraymechanisme zorgt voor een verneveling van de lijm, voordat het op de te lijmen oppervlakten terecht komt. De lijmspray textiel wordt gebruikt voor meubels, kleding, decoraties, dagelijkse doe-het-zelfreparaties en dergelijke.

Schuimrubbertoepassingen in de praktijk

Schuimrubber, wat een poreus materiaal is, wordt vaak gebruikt. Het wordt onder andere gebruikt voor matrassen, zitmeubelen en kussens. Wanneer je meubelen gaat kopen, moet je ervoor zorgen dat het schuimrubber een goede kwaliteit heeft. De kwaliteit van het schuimrubber wordt vooral bepaald door het soortelijk gewicht. De minimale kwaliteit van schuimrubber is SG 35. Hoe hoger het getal, hoe beter de kwaliteit en duurzaamheid is.

De hardheid van het schuimrubber zal het zitcomfort bepalen, als het voor een bank wordt gebruikt. We onderscheiden daarin; hard, medium en zacht. Het is per persoon verschillend wat er verlangd wordt. De één houdt van een zacht kussen en de ander juist van een hard. De meest voorkomende schuimrubber soorten, die in de praktijk gebruikt worden zijn, polyether, koud- en traag schuim.

Schuimrubber online bestellen bij een specialist

Laat je goed voorlichten, wanneer je een bankstel gaat kopen. Als je niet weet wat je wil hebben, dan kun je kijken op de website van schuimrubberbetaalbaar.nl. Deze schuimrubberspecialist levert uitstekende materialen. Wat geleverd wordt, heeft een hoge kwaliteit en is scherp geprijsd. Ze kunnen polyether, HR-koud- en traag schuim leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *