Heb jij een prachtige woning, maar weet je niet zo goed hoe je jouw huis inricht? Dat kan een probleem zijn: het leven wordt zo in een woning behoorlijk chaotisch en je zult eigenlijk niet echt kunnen tot rust kunnen komen. Daarom is het belangrijk om iets te veranderen. Hier zijn een vijftal tips voor hoe je jouw woning in kan richten op zo’n manier dat je er weer kan relaxen.

Een lekkere relaxte plek

We zullen maar gelijk met de deur in huis vallen, maar het belangrijkste wat je nodig hebt zijn comfortabele meubels: Je kunt niet verwachten dat je uit zult kunnen rusten als je op een bank ligt met een ongemakkelijke dwarsbalk erin of een stoel met een rugleuning die jouw rug bijna doormidden zaagt als je beweegt. Nee, een stoel of een bankstel moet gemakkelijk en comfortabel zijn. Alleen dan kan je echt relaxen en genieten van je woning.

Structuur in de keuken

Jouw kombuis is toch wel de plek waar je je vaak bevindt. Het is niet alleen de plek waar je ’s ochtends je ontbijt eet, waar je ’s avonds het avondeten kookt, maar ook waar je soms urenlange gesprekken hebt onder het genot van een bakkie koffie met bezoek. Zorg dus dat je keuken netjes is en dat je een makkelijke keukenkast hebt waar je alles makkelijk in op kan bergen. Zo zorg je voor een nette keuken waar je rustig en relaxt in kan genieten.

Rustige werkplek

Steeds vaker werken mensen thuis en ook als je dat niet doet, zijn er altijd wel dingen die je op de computer moet doen. Zorg voor een kamer of een plek in huis waar je (redelijk) afgezonderd kan zitten zodat je geen last hebt van andere huisgenoten zoals gillende kinderen en stoeiende pubers. Er zijn drie dingen die je daarbij eigenlijk niet kan missen: een handig bureau, een mooie bureaulamp en een ergonomische bureaustoel. Vooral die laatste is enorm belangrijk in een tijd dat we veel op kantoor zitten.

Een natuurtuin

Het is een feit dat groen zowel binnen als buiten het huis kan helpen om stress te verlichten en om mensen relaxt te maken. Wij adviseren je dus niet een te simpele en saaie tuin aan te laten leggen met ‘low maintenance’, aangezien je daar juist gestrest door kan raken. Integendeel, een tuin waar je zo af en toe in moet duiken om onkruid te wieden en de heg te knippen is ook een tuin waar je je stress kwijt kan. Het is tegenwoordig ook ‘in’ om een aantal kippen te houden of konijnen.

Zorg voor hightech oplossingen

Iets wat het leven eenvoudiger maakt tegenwoordig zijn hightech oplossingen voor een aantal dingen in je huis. Tegenwoordig kun je lampen met je app bedienen, de televisie met je app aanzetten en je favoriete muziek door de speakers laten klinken. Het gaat allemaal via je telefoon, is dat niet relaxt? Dan hoef je niet de hele tijd op te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *