Een LED strip is een flexibel lint waar allemaal kleine LED lampjes op geplaatst zijn. Dit wordt gebruikt om indirecte lichten te maken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan verlichting onder het aanrecht, achter een spiegel of in het plafond. Tegenwoordig zijn dit soort LED strips enorm populair doordat je er veel sfeer mee kunt maken, het lagere verbruik van energie heeft en het heeft een hogere lichtopbrengst. LED strips zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. 

De LED strip wit

Je hebt witte LED strips te koop in verschillende tintjes en noemt men ook wel kleurtemperatuur. In witte kleurtemperaturen bij LED strips heb je koud witte LED strips, helder witte LED strips en warm witte LED strips. Met een warm wit licht heb je goudgele tinten en is te vergelijken met een zonsopkomst, zonsondergang of een gloeilamp. Dit licht is vriendelijk, intiem en geeft een exclusieve sfeer. In winkels, restaurants en thuis geeft dit licht de ruimte warmte. Het heldere witte licht is efficiënt en zuiver. Dit licht zit tussen warm en koud in en is te vergelijken met een TL lamp. Ideaal dus voor kantoren, ziekenhuizen en vergaderruimtes. De koud witte LED strip kun je zien als een blauw wit licht. Het is een helder licht en lijkt op natuurlijk daglicht. Dit licht is ideaal om voorwerpen uit te lichten. Denk aan kasten, vitrines en galerijen.

De RGB LED strip

Zoals bij velen bekend staat RGB voor rood, groen en blauw. Echter betekent dat niet dat deze kleuren LED strips alleen rood, groen en blauw als kleur kunnen produceren. Dit zijn de primaire kleuren om andere kleuren mee te mengen. Dat betekent dat een RGB LED strip alle mogelijke kleuren kan maken, behalve de witte kleur. Vandaar dat dit type LED strip ook wel multicolor wordt genoemd. Ook heb je de RGBW LED strip met rood, groen, blauw en wit. De RGBWW LED strip heeft rood, groen, blauw en twee keer wit. Twee keer wit betekent zowel warm als koude witte LED lampen. Dit soort LED strips noemt men ook wel instelbaar wit of Dual White. Deze strips kunnen dus alle soorten kleuren vormen en alle soorten tinten wit. 

Dual White LED strip

Met de Dual White LED strip kun je zowel koud wit licht als warm wit licht produceren. Met deze speciale ledstrips kun je elke witte kleur tussen koud en warm wit vormen. Hoe hoger de Kelvin waarde is, hoe kouder de witte kleur is en andersom. Dit soort LED strips verschillen van 2700K tot 6500K. Dat betekent dat je er aardig wat variaties mee kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *